Владимир Илиев от село Куцина вече е в дома си.

...
Владимир Илиев от село Куцина вече е в дома си.
Коментари Харесай

Помните ли едноръкия музикант Владо от Куцина? След 8 години в затвора и намесата на Гешев, той вече... СНИМКИ

Владимир Илиев от село Куцина към този момент е в дома си. Свободен е след близо 8 години затвор и две години домакински арест. За едноръкия музикант сме ви разказвали неведнъж, написа Glas.bg.

Той е наказан за убийството на приятеля си Йордан Йорданов. Доказателствата по случая издишат, а след седем години двама търновски криминалисти откриват същинските причинители на тежкото закононарушение.



След двегодишна борба от страна на екипа ни и юристите на Владимир, той е на крачка от свободата. След като се срещна с материалите по делото, основният прокурор Иван Гешев изиска делото да бъде обновено и Владимир да бъде оправдан.

Това е казус за страната ни. А, търновските прокурори, които дълго време не желаеха да признаят, че са сбъркали, най-сетне се съобразиха с постановлението на висшестоящата прокуратура.

Окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов обаче отхвърли да приключи наказването на Владимир, каквото право има. Отказаха и висшите съдии, до момента в който делото не бъде обновено. Затова младият мъж, който до момента не искаше предварително да бъде освободен, се реши на тази крачка и към този момент има планувана дата за обновяване на делото.

Това ще се случи на 14 септември. След като Владимир Илиев бъде оневинен, би трябвало да стартира ново дело против същинските причинители на убийството, за което той излежаваше присъда от 12 години.



Сълзите към този момент са в предишното, а през днешния ден можете да видите усмивки по лицата на околните му. До последно майка му не вярваше, че ще дочака деня, в който ще прегърне сина си.

"Щастлив съм, само че борбата продължава ". Така едноръкият музикант разяснява свободата си.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР