Владетелят на Беларус Александър Лукашенко Лукашенко се срещна с опозицията

...
Владетелят на Беларус Александър Лукашенко Лукашенко се срещна с опозицията
Коментари Харесай

Шпигел: Лукашенко зад решетките

Владетелят на Беларус Александър Лукашенко Лукашенко се срещна с опозицията в пандиза . Режимът, който одобри това като знак на уязвимост, само че жестоко се опълчва на стачкуващите, изпрати друго обръщение, написа немското списание " Шпигел ".

" Това, което се разиграваше по улиците на Минск в неделя, на моменти наподобяваше насилието, станало малко след президентските избори преди два месеца. Силите за сигурност бяха по-брутални и по-агресивни против мирните стачкуващи ", споделя журналистката Кристина Хебел.
 Външните министри на Европейски Съюз взеха решение - наказания за Лукашенко Обновена
Външните министри на Европейски Съюз взеха решение - наказания за Лукашенко

Европейски Съюз изисква от Минск да спре полицейското опълчване на митингите

През уикенда Беларус стана очевидец на разнообразни известия. В събота владетелят Александър Лукашенко се срещна с задържани членове на опозицията, в това число Виктор Бабарико. Телеграм каналът " Пул Перви ", който се счита за непосредствен до Лукашенко, заяви, че срещата е извършена в 1-ви център за задържане на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) . Тя е траяла 4,5 часа. Публикуван бе и къс видеоклип.

" За първи път президентът разреши да бъдат оповестени такива фрагменти с политически съперници. Срещата беше непредвидена за всички ", сподели за " Шпигел " политическият анализатор Олга Дриндова. По този метод той призна съществуването на политически пандизчии в страната, напомни Олга Дриндова.
 Маас приканва Европейски Съюз да не се бави и да наложи наказания на Лукашенко
Маас приканва Европейски Съюз да не се бави и да наложи наказания на Лукашенко

" Режимът продължава да упражнява принуждение "

" Дриндова приказва за " знак на уязвимост ". Според нея срещата на Лукашенко демонстрира, че той към този момент не е виждал различен избор, с изключение на да предприеме такава стъпка. След изборите, помрачени от подправяне и операция, Беларус беше в " невъзможност ", споделя Дриндова. До този миг нито протестиращите, нито режимът с техните репресии не са съумели да разрешат спора в тяхна изгода.

Освен това единствено Лукашенко може да бъде чут в малко видео с опозицията.
 В.
В. " Монд ": Тук се крие силата на режима на Лукашенко

За 26 години несменяемият водач на Беларус построи опора за своя режим

Абсурдно е да гледаш по какъв начин владетелят споделя на събралите се на масата съперници, че води разговор, след което ги осведоми, че новата конституция не може да бъде написана на улицата, което е изцяло разбираемо като предизвестие към стачкуващите. До каква степен опозицията е взела участие непринудено в тази среща, не е известно , отбелязва " Шпигел ".

Ясно е, че Лукашенко ще води разговор с съперниците си единствено когато той се организира при неговите условия. Едва ли е допустимо да се планува доколко безизходицата в страната може да бъде позволена по този метод. От действителни договаряния, да вземем за пример, във формата на кръгла маса с разнообразни представители съпротива, Лукашенко наподобява доста далечен. Освен това държанието му не наподобява разумно.
 Тихановска желае от Меркел да окаже напън върху Лукашенко
Тихановска желае от Меркел да окаже напън върху Лукашенко

Кремъл би трябвало да осъзнае, че е неприятна политика да се залага на Лукашенко

Това просто не съответствува: от една страна, Лукашенко приказва за разговор, а въпреки това, силите за сигурност този път работят доста по-брутално против стачкуващите ... Но държанието му не постоянно е разумно ", споделя Дриндова. "

Йорг Форбриг, шеф на стратегиите за Централна и Източна Европа в Германския фонд " Маршал ", вижда в дейностите на Лукашенко желание да подкопае позицията на Тихановская като значим водач на демократичното придвижване. (...) Следователно, съгласно Форбриг, Лукашенко залага на Бабарико.
 Европейски Съюз вкара наказания против 40 лица от Беларус, разисква проект „ след Лукашенко”
Европейски Съюз вкара наказания против 40 лица от Беларус, разисква проект „ след Лукашенко ”

Кипър отдръпна ветото си...

Както сподели добре осведоменият основен редактор на " Ехото на Москва ", сериозен към Кремъл, името на Бабарико беше упоменато и в диалозите сред Лукашенко и Путин в Сочи. (...) Смята се, че Бабарико е по-приемлив за Кремъл от Тихановска я, който представителят на Кремъл назовава единствено " жител на Беларус. " Вече се построяват догатки за освобождението на Бабарико. По всяка възможност Лукашенко желае ли да изпрати сигнал до Москва по този метод....

Тихановская и други опозиционери считат, че Лукашенко се пробва да завоюва време и да отслаби митинга благодарение на промяна. Тихановская написа в " Туитър " за " реплика на разговор ", благодарение на която Лукашенко желае единствено да раздели беларусите , написа " Шпигел ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР