Вкусно и лесно по италиански или как да приготвим съвършените

...
Вкусно и лесно по италиански или как да приготвим съвършените
Коментари Харесай

Спагети с песто и домати

Вкусно и елементарно по италиански или по какъв начин да приготвим съвършените спагети с песто и домати

Необходими Продукти

● спагети - 400 г
● босилек - 1 връзка свеж
● чесън - 4 скилидки
● кедрови ядки - 50 г
● зехтин - 50 мл
● пармезан - 25 г настърган
● лимонен сок - 2 с.л.
● сол - на усет
● чери домати - 200 г

Начин на подготвяне

Кедровите ядки леко се запичат на изсъхнал тиган на сдържан котлон. Оставят се настрани до използването им.

Спагетите се сваряват в подсолена вода, съгласно напътствието на опаковката. Изцеждат се. Оставят се настрани, до момента в който се подготви пестото.

В блендер се слагат почистените и подсушени от водата листа от босилек, пармезанът на кубчета, чесън, кедровите ядки, лимоновият сок, сол на усет и се завърта на един-два оборота.

Прибавя се зехтинът на струйка при постепенно разтрошаване или на пулсации на блендера/кухненски робот. Сместа не би трябвало да стане на нежна паста, а да е с по-едра консистенция.

Сваля се от блендера и се прибавя към сварените спагети, разбърква се доста добре и се прибавят разполовените домати. Отгоре се поръсва с настърган пармезан.

.......................

Тази рецепта е обикновена и бърза за една лятна вечеря за 4 индивида. Когато я подготвям слагам пестото в купичка и самичък всеки си сервира, такова количество песто, каквото желае. Поставям на масата и купичка с настърган пармезан, от горната страна за поръска, също количеството е по желание.

В главната рецепта кедровите ядки не са запечени, само че аз избирам леко да ги мина през огън, с цел да им се усети повече ароматът.

Чери доматите са прелестни, като дребни червени топчета, само че още по-добре ще бъде, в случай че се запечени във фурна, поляти със струйка зехтин на 180 градуса за няколко минути.

Спагетите с песто и домати са доста вкусни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР