Вкусни патешки рулца с още по-вкусен сос. Добър апетит!Необходими Продукти●

...
Вкусни патешки рулца с още по-вкусен сос. Добър апетит!Необходими Продукти●
Коментари Харесай

Патешки рулца с разкошен сос

Вкусни пачи рулца с още по-вкусен сос. Добър вкус!

Необходими Продукти

● патешко месо - 2 магрета, всяко по 350 - 380 грама (филе с кожа)
● портокалов сок - 300 мл (фреш)
● червени боровинки - 60 грама
● алено вино - 50 мл
● круши - 2 меки (добре узрели)
● лимонен сок - 2 с.л. прясно изцеден (може и балсамов оцет)
● розмарин - 2 клончета
● черен пипер - 3 - 4 щ.
● сол - 2 щ.
● пилешки бульон - 1 кубче (за 500 мл течност)
● карамелен топинг - 50 грама (или сладка балсамова редукция от горски плод)
● зехтин - 40 мл
● зелен лук - 50 г

Начин на подготвяне

Първо махнете кожата от двете пачи магрета, само че я запазете. Втрийте розмарин и черен пипер както в месото, по този начин и в кожата. Приберете в ледник, с цел да се овкуси добре месото за няколко часа, а най-добре за цяла нощ.

Извадете патешкото и благодарение на изострен нож го цепнете надлъжно на фино, само че не стигайте до края - месото би трябвало да се отвори като книга.

Долната част на магрето, която е по-дебела, също срежете, само че този път от вътрешната страна на открито - още веднъж не стигайте до края. Така се получава цяло фино парче патешко, което е уместно за подготвяне на руладини.

В случай, че желаете да изтъните месото още, сложете го сред два пласта от стреч фолио и начукайте с чукче. Така се изглаждат всички неравности.

Ако ще приготвяте патешкото на фурна, сложете всяко филе върху алуминиево фолио, само че в случай че ще се обработва на пара, разстелете върху стреч фолио.

Наситнете крушите и сложете тъничък слой от тях върху филетата (запазете остатъка круши). След това деликатно навийте на рулца, които са стегнати и компактно увити в определеното фолио съгласно последващата термична обработка.

В случая патешките руладини са приготвени на пара, като времето за готвене е към 25 минути. Във фурната времето е съвсем същото, само че въпреки всичко варира съгласно дебелината на руладините. В последна сметка би трябвало да получите леко розово печено патешко. Дългата термична обработка ще изсуши месото.

Докато руладините се готвят, приговете соса за тях.

Наситнете заделената патешка кожа и я запържете на сдържан огън за към 10-тина минути, в които ще се отпусне патешката мехлем. Прецедете получената лой и в нея изпържете наситнения лук.

Прибавете в тенджерката розмарина, останалите круши, боровинките и лимоновия сок. След към 1-2 минути налейте портокаловия фреш, карамела и виното.

Натрошете към соса бульона и сложете капака. Варете 20-тина минути на умерен/тих огън. Махнете капака и продължете да готвите за още 6-7 минути или до момента в който сосът се редуцира.

Извадете готовите руладини, нарежете ги на шайби и полейте със соса. Поднесете незабавно.

Патешките рулца с луксозен сос са чудни!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР