Вкусна закуска или грижа за кожата? Кокосът е плод, който

...
Вкусна закуска или грижа за кожата? Кокосът е плод, който
Коментари Харесай

Кокосът – универсалното масло с неповторими качества

Вкусна закуска или грижа за кожата? Кокосът е плод, който освен оказва помощ да обогатите вашата диета с съществени хранителни субстанции, само че също по този начин работи с неповторимите си качества за вашата кожа, коса и изцяло здраве! Независимо дали става въпрос за кокосова вода, кокосово масло или кокосова мляко, всяка част от този възвишен плод има своите преимущества!

 infomax-logo-50-15-HW Кокосът ви дава безкрайни благоприятни условия тъй като е едно от универсалните масла.

Хапнете и пийнете

Богат на мастни киселини, кокосът енергизира организма и покачва имунитета. Пробвайте да готвите с кокосово олио, тъй като може да служи като сурогат на другите типове мазнини при редица ястия. От друга страна, кокосовата вода-бистрата течност, която се извлича от сърцевината на незрял кокос-е богата на възстановяващи тялото след подготовка електролити. После идва и млякото (което се извлича от „ месото “ на кокоса) – чудесна опция на млечните артикули. Може да го сложите в кафе или шейк, само че внимавайте с количеството, защото кокосовото мляко е богато на наситени мазнини.

Кокосът е с високо наличие на мастни киселини (лауринова киселина), заради което има неповторимото деяние да резервира естествения имунитет на организма (чрез монолауриновата си структура) и подкрепя за стимулиране обмяната на веществата и обезпечава високи енергийни равнища.

Указания за приложимост: 

Като сурогат  в предписания, включващи масло, маргарин и други растителни масла при нагряване под 40 С; Кокосът е подобаващ за директна консумация към храната, като овкусител за салати; Като крем за тяло- чудесно овлажнява кожата и е прелестен еликсир за коса; Като добавка в храната, има доста изгоди за организма;

Погрижете се за косата с кокос

Кокосовото масло е наложително за хубавичко коса. Натуралните протеини в него поправят вредите, предотвратяват появяването на хвърчащи косъмчета и хидратират. Ако косата ви е изключително суха, нанесете непосредствено върху нея чисто кокосово масло и срешете с наедрял гребен. Оставете да работи най-малко 15 минути, преди да измиете с шампоан по ваш избор. Добра концепция също по този начин е да нанесете чисто кокосово масло по дължината на косата, да увиете с хавлия и по този начин да пренощувате. На сутринта измийте няколко пъти добре с шампоан. Резултата е блестяща и жива коса.

погрижете се за  кожата си с кокос

Що се отнася до кожата, кокосът прави всевъзможни чудеса. Той е богат на антиоксиданти, които се борят с провалите на слънчевите лъчи, стопират бактериалните инфекции и понижават зачервяванията. Най-лесният метод да пожънете неговите изгоди: намажете се щедро с чисто кокосово масло (ще го намерите във всички магазини за натурални продукти).

Кокосова вода

 Ползи от кокосовата вода

Наистина ли е толкоз добра?

Естествено освежаваща, кокосовата вода има прелестно сладостен усет на ядки. Тя съставлява транспарантна течност, намираща се навътре в млади, зелени кокосови орехи, които нормално се берат на възраст сред 5 и 7 месеца, защото тогава съдържат най-вече вода. Когато кокосът узрява, течността се заменя с кокосово „ месо “. Най-много хранителни субстанции, потребни за здравето, се съдържат точно във водата на  младия кокос, а не в зрелия.

Кокосовата вода съдържа елементарно смилаеми въглехидрати под формата на захар и електролити. Електролитите имат извънредно значима роля за поддържане размера на кръвта, здравето на сърцето и предотвратяват обезводняване. Поддържането на равнищата на електролитите може да помогне за понижаване на умората, напрежението, спомагат за мускулната релаксация. Затова кокосовата вода е изключително желана от спортистите. Основния хранителен детайл в кокосовата вода е калият. Тя също по този начин съдържа магнезий, цитокинини (съединения, които забавят развиването на ракови клетки), мед и антиоксиданти.

Ако имате опция, изберете зелен кокос, с цел да си набавите свежа кокосова вода, вместо да посегнете към тези в опаковки. Свежата кокосова вода не съдържа добавена захар, консерванти и не е пастьоризирана. Това е най-здравословния и апетитен избор. Пресните кокосови орехи са нетрайни и можете да ги намерите в хладилната част на магазините. Ако са отворени, кокосовата вода би трябвало да се държи на студено и се употребява в границите на 3-5 дни.

Кокосова вода или кокосово мляко?

 Кокосът - универсалното масло с неповторими качества

Много хора бъркат кокосовата вода и кокосовото мляко. С високо наличие на мазнини и калории, кокосовото мляко се добива от месото на кокосовия орех и течността й е по-сладка и с по-плътна консистенция от тази на кокосовата вода. Все отново и кокосовото мляко има доста изгоди за здравето, защото е богат източник на калий, манган, магнезий, фолиева киселина, калций и селен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР