Вкусна идея за приготвяне на макарони - с броколи и

...
Вкусна идея за приготвяне на макарони - с броколи и
Коментари Харесай

Макарони с броколи и гъби в бял сос

Вкусна концепция за подготвяне на макарони - с броколи и гъби, не се тревожете, имат си и бял сос за още повече страховит вкус

Необходими Продукти

● макарони - 1 пакет
● броколи - 1 глава или 1 пакет замразени
● гъби - 250 г
● растително мляко - 1 1/2 - 2 ч.ч.
● лимонен сок - 3 - 4 с.л., прясно изцеден
● чесън - 2 - 3 скилидки, по - огромни
● брашно - 3 - 4 с.л.
● олио
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

Макароните се поставят да се варят в подсолена вода.

През това време се нарязват гъбите на по-едро и броколите се разделят на розички, в случай че ще се употребяват пресни. Чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържват леко гъбите и към тях се прибавят броколите. Поръсва се малко сол, разбърква се добре и се захлупва тенджерата.

В друга тенджерка се сгорещява олио и в него се запържва чесънът за няколко минути, до момента в който стартира да покафенява леко. Тогава се поставя брашното и бързо се разбърква. След това се налива 1 1/2 ч.ч. от млякото на части при бързо безредие, с цел да се разтвори брашното и да няма бучки. За по-лесно може сосът да се бърка с тел.

От гъбите и броколите ще се е отделила течност. Когато сосът се е сгъстил с употребяваното до момента мляко, се налива и част или множеството от течността на зеленчуците и още веднъж се разбърква. Ако и тогава към момента е много гъст сосът, се налива и от останалата 1/2 ч.ч. от млякото. Налива се най-после лимоновият сос и се подправя със сол и черен пипер на усет.

Сварените макарони се отцеждат. Към тях се прибавят броколите и гъбите - не е проблем, в случай че е останала малко течност при тях и се добави и тя, само че в случай че е много, е по-добре да се изцеди първо. Накрая и сосът се излива върху макароните. Всичко се разбърква добре и макароните с броколи и гъби в бял сос са подготвени за сервиране.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР