Вкусна и ефектна Цветна салата за Осми мартНеобходими Продукти● домати

...
Вкусна и ефектна Цветна салата за Осми мартНеобходими Продукти● домати
Коментари Харесай

Красива цветна салата за Осми Март

Вкусна и ефектна Цветна салата за Осми март

Необходими Продукти

● домати - 2 бр. едри
● краставици - 1 бр. огромна
● сирене - 150 г краве или овче
● заквасена сметана - 4 - 5 с.л.
● царевица - 2 - 3 с.л. от консерва
● яйцa - 1 бр. сварено
● зехтин
● лук - който харесва

Начин на подготвяне

Измиваме доматите и краставицата и подсушаваме. Белим деликатно кората на домата, без да прекъсваме и навиваме на розички. На доматите отрязваме капачета от горната страна и деликатно махаме месестата част.

Получените доматени кошнички обръщаме, нахлупваме да се отцеждат от сока. Половината краставица нарязваме на тънки кръгчета. Другата част от краставицата (оставяме няколко кръгчета zа листенца на розите) нарязваме на дребни кубчета.

В купа настъргваме ситно 100 г от сиренето и смесваме със заквасена сметана (4-5 с.л.), би трябвало да получим гладка примес.

В обособена купа подготвяме плънката, като нарязваме на ситно яйцето. Също по този начин нарязваме и останалите 50 г сирене.

Прибавяме кубчета краставица и нарязаната месеста част от доматите. Поливаме зехтин. Кръгчетата краставица подреждаме по перифериите на кръгли чинии. Върху тях шприцоваме по малко от сиренето със сметана и подреждаме царевични зрънца.

В средата на чините слагаме доматените кошнички. Напълваме с приготвената плънка. Поливаме със струйка зехтин, а останалата част от плънката разпределяме към доматите.

Отгоре на доматените кошнички слагаме розичките и листенца от краставица. Който харесва лук, може да постави ситно нарязан в плънката. Преди сервираме поливаме салатата със зехтин.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР