ВКС приключи проверката по случая със скандалния клип на изпълнителя

...
ВКС приключи проверката по случая със скандалния клип на изпълнителя
Коментари Харесай

ВКС по случая с клипа в Съдебната палата: Не бяхме добросъвестно уведомени за съдържанието

ВКС завърши инспекцията по случая със скандалния клип на изпълнителя Alek Sandar, сниман в Съдебната палата.

Заключението от нея е, че съдът не е бил известен добросъвестно авансово за „ радикалните креативен разновидности “, които ще претърпи сюжетът в клипа към саундтрака на американския филм „ Married young “.
„ Билката “ в Съдебната палата докара до пикантен скандал във Висш съдебен съвет Заради скандалния клип се заприказва за лишаване на постройката от Върховен касационен съд и оставка на Лозан Панов, той заподозря „ постановка “ зад дебата
Сюжетът на лентата е радикално друг от посланието в песента, в която се възхвалява „ билката “ и то в знаковата за българското правораздаване постройка.

Именно въз основата на сюжета на кино лентата основният секретар на Върховен касационен съд Маргарита Пазвантова, в качеството си на прокурист на административния началник, подписва контракт с продуцента „ Ню Ърбън Продукшън “.

Пазвантова мислела, че в Съдебната палата ще се снима клип за ария към саундтрака на сантиментална комедия, който няма нищо общо с опиати, оръжия и разголени девойки.

„ Мнението на ръководителя на Върховен касационен съд е, че той не е способен да дава оценка на художествената стойност на видеото, снимано в постройката на Съдебната палата. Той обаче изрично декларира, че не съществува безусловно никаква опция при едно добросъвестно държание от страна на продуцента да осведоми наемодателя за същинските си планове, управлението на Върховен касационен съд да позволи снимането на клип с сходно наличие в постройката на Съдебната палата “, се чете в позицията на Върховен касационен съд.
Музикален клип приканва за заверка на " билката "... посред Съдебната палата Върховен касационен съд прави инспекция на случая, във видеото има и разголени девойки и деца
Според контракта с продуцента площта, която е предоставена за краткотрайно прилагане на наемателя, съставлява предверие и зала 5 на партера в постройката на Съдебната палата. Размерът на наемната цена е 800лв. с Данък добавена стойност.

Оказва се обаче, че в прорез със подписания контракт, „ наемателите “ са снимали и на централното стълбище, фоайето на втория етаж пред зали от 7-14 и това на четвъртия етаж – пред зали от 22, 23, 24.

Поради това, с изключение на към този момент упоменатата цена от 800 лева, създателите на клипа ще би трябвало да доплатят 2 527,84 лева

Също по този начин, вместо първичните декларирани 16 души в клипа, които следва да бъдат позволени със специфичен режим, в деловодството на Върховен касационен съд са получени два листата с 27 и 41 души – главен и спомагателен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР