Вкрая на януари и началото на февруари се наблюдава висока

...
Вкрая на януари и началото на февруари се наблюдава висока
Коментари Харесай

Как бактериите ни помагат да се борим срещу вирусите?

Вкрая на януари и началото на февруари се следи висока заболеваемост от грип и други респираторни вируси. Здравните служби предизвикват отговорно държание и нерешителност за понижаване на риска от заразяване и разпространяване на вирусите.

При положително положение на имунната система организмът ни обезврежда някои инфекции преди да усетим признаци. При други хора вирусите минават много по-леко, защото околните 2 години са се преборили със същата зараза. Причината за това е, че респираторните вируси остават до 2 години памет в организма под формата на антитела.  

Защо имунната среда е значима?

Имунната система работи за поддържане на хомеостазата , като оптималното равнище на имунитета води до положително здраве. Когато се надигнем пред мощна опасност, тя дава отговор бързо и нападна болестотворните микроорганизми. Фактори като несъответствуващ хранителен режим, приложимост на антибиотици, алкохол, тютюнопушене и постоянно боледуване могат да доведат до удължение на времето за реакция на организма и затруднения.

Човешкото тяло е извънредно сложна машина, която продължава да ни изненадва със своите благоприятни условия да ни поддържа здрави. Актуални проучвания се концентрират върху значимата роля на чревната бактериална флора в отбраната ни от разнообразни типове инфекции, в това число вирусни болести.                                                                    

Кои пробиотици са значими при битката с вируси?

Не всички пробиотични варианти обаче могат да повлияят на организма в битката му с вирусните инфекции. Щамовете, които могат да се преборят с вирусните набези би трябвало да имат избрани свойства, като способността да прихващат вирусите като в капан, да освобождават антивирусни субстанции, да блокират рецептори и да задействат процеса фагоцитоза, при която характерни кафези на имунната система фагоцити, „ изяждат “ повредените от вируса кафези.

Някои чревни бактерии са в положение да обменят информация с имунните кафези. Тези типове кафези подкрепят бързото заличаване на „ нашествениците “ и предотвратяват разпространяването на вирусите в белодробната тъкан и размножаването им.

Как да подсилим имунната си система?

Създай си добър режим на хранене и спорт:  редовно упражнение и разнообразното хранене са основни за благосъстоянието на организма. В студените месеци потреблението на храни, богати на витамини, минерали и антиоксиданти, като свежи плодове и зеленчуци, може да подкрепи имунната система.

Набави си задоволително сън:  недостигът на сън може да отслаби имунната система и да усили уязвимостта към инфекции. Именно по време на сън производството на цитокини - протеини, играещи основна роля в връзката сред клетките на имунната система, се усилва. Тези цитокини са нужни за битка с инфекции и опазване на оптималното здраве на организма. Препоръчително е всяка вечер да се отдадем на дълбока отмора сред 7 и 9 часа.

Спазване на персонална хигиена:  редовното измиване на ръце със сапун и поддържането на непорочност в дома и на работното място са от значително значение за предотвратяване от вирусни инфекции. Поддържането на тези ограничения за хигиена е от значително значение освен за персоналната отбрана, само че и за предотвратяване на другите от опцията за заразяване с вируси и други патогени.

Фантастична композиция за твоята имунна система

ни дава 5 милиарда пробиотични бактерии. Добавеният витамин D в добавката способства за положителната функционалност на защитните сили при възрастни и деца. Приемът на витамин D е изключително значим през зимните месеци, когато късите дни ни лишават от слънчева светлина, а неналичието на задоволително разнообразна храна нарушава салдото на потребни пробиотици в червата ни.

*При появяването на признаци ви съветваме да се консултарите със експерт и да следвате лекуването, което ви бъде изписано.

е твоят сателит за защитните сили на тялото. Предлага се в комфортно саше, което се разтваря в 125 мл. вода и след минута съставките са задействани и подготвени за банкет. Пробиотичната напитка има прелестен усет и за най-пълноценно асимилиране е целесъобразно да се приема на гладно, преди хранене.

Тъй като в се съдържат единствено естествени за човешкия микробиом бактерии, той може да се приема и по време на бременност и кърмене, както и от деца.

Да не се надвишава препоръчваната дневна доза от 1 - 2 пъти на ден по 1 саше. Не е сурогат на разнообразното хранене. Да се държи надалеч от деца. Номер и дата на регистриране в регистъра на добавките - Рег. № Т222104289и 07.12.2021 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР