Вкрая на ноември и началото на декември ще преживеем резки

...
Вкрая на ноември и началото на декември ще преживеем резки
Коментари Харесай

Спира ли снегът?❄️Очакваме над 15° в първите дни на декември

Вкрая на ноември и началото на декември ще преживеем внезапни промени в температурите - от чувство за зима в първите дни на актуалната седмица до пролетни показания на термометрите с приближаването на почивните дни, оповестява.

В понеделник на разсъмване облачността ще е по-значителна към планините в ранните часове, само че наклонността е тя да се раздира с превес на слънчево време по-късно. Ще духа вятър с по-силни пориви в Стара планина, Предбалкана и Лудогорието. Температурите на разсъмване - до минус 7 - минус 8 градуса в котловините на Запад. Следобед - от нула до 5-6 градуса.

Вторник и сряда до обяд ще има нова валежна конюнктура около прекосяването на следващ циклон. Преобладаващите превалявания ще са от дъжд в равнинната част на страната и сняг по планините. В сряда още към обяд процесите ще са завършили с изгледи облаците да се раздират и понижават.

След мразовита заран, в четвъртък ще стартира стопляне. Така в първите дни на декември дневните температури ще са сред 12 и 17 градуса, до 20 в някои всекидневно топли региони.

С огромна възможност преди Никулден ще се оформи следващ циклон в Средиземноморието. 2, 3 и 4 декември ще са дните с превалявания. На този стадий предварителните прогнози са за дъжд, който с понижаването на температурите в неделя против понеделник да минава в сняг с местни интензивни извалявания.

След тази динамична конюнктура времето ще е по-спокойно, без основни превалявания, само че ще остане студено с дневни температури от нула до 7-8 градуса. Затопляне се чака към 10 декември.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР