ВКитай, Япония и Корея хигиената и редът винаги са на

...
ВКитай, Япония и Корея хигиената и редът винаги са на
Коментари Харесай

Лук за прозореца и кисело мляко върху шкафа: Азиатските тайни за чист дом

ВКитай, Япония и Корея хигиената и редът постоянно са на респект и са доста прецизни. Къщата би трябвало да е чиста, подредена, а в същото време азиатците имат доста малко време за разчистване. За да реализират баланс, те употребяват елементарни лайфхакове.

Чорапи за идеална непорочност

В азиатските страни се употребяват специфични чорапи, които могат да събират и най-малките частици нечистотия и прахуляк. В Азия те се слагат върху парцал върху моп, тъй че подовете да са кристално чисти, а също по този начин се навиват към дюзата на мопа и избърсват тавани, стени, високи лавици. Много по-малко време се изразходва за такова разчистване.

Зашито на одеяло

В Китай едно одеяло се пришива към плик за покривка и се поставят заедно в машината като комплект. Така спалните предмети резервират първичния си тип доста по-дълго. Между другото, обратно на стандартите, е належащо да се изпере одеялото, потта се натрупва в него, частиците на кожата влизат и бактериите се развъждат. Китайският метод на грижа за спалното долни дрехи е доста по-хигиеничен от това, с което сме привикнали.

Всичко в контейнери

Всичко се слага в контейнери. Има контейнери за топли облекла, други за летни. Отделни пластмасови кутии за аксесоари и сувенири. Между другото, това е превъзходен вид за тези, които не могат да се разделят със своите сантиментални предмети и не желаят те да се изхвърлят.

Природни средства

Вместо домашен химикали в Азия се пробват да употребяват колкото е допустимо повече естествени съставки. Например, благодарение на кисело мляко се връща лъчезарен тип на дървените повърхности: задоволително е да избършете дръжките на мебелите, шкафовете, плотовете с него и по-късно минете върху тях със суха забрадка.

Стъклата на прозорците в Китай се мият с лук. Просто разрежете зеленчука на половина и го разтрийте в стъклото. След това сокът от лука се отстранява със суха мека забрадка. Между другото, етеричните масла отблъскват насекомите, а стъклото остава ослепително и чисто.

Предотвратяване

За да създадат почистването бързо, в Япония и Китай се пробват да избегнат бъркотията. Например, с цел да се предотврати натрупването на прахуляк, всички повърхности се избърсват с забрадка, напоена с омекотител. Има антистатичен резултат и отблъсква праха. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР