Визуализация на летище София и бъдещия терминал 3 в дясно

...
Визуализация на летище София и бъдещия терминал 3 в дясно
Коментари Харесай

Copenhagen Airports: Целта е да построим Терминал 3 до края на 2023 г. и да развием летище София като регионален хъб

Визуализация на летище София и бъдещия терминал 3 в дясно

[Copenhagen Airports] Консорциумът сред Copenhagen Airports, SSB AG, Swiss Investment and Engineering и ERG е един от претендентите за концесията на летище София и сплотява най-хубавите практики на всички значими детайли за едно сполучливо летище.

Участници

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В консорциума влизат:Copenhagen Airports: международно прочут летищен оператор, който се грижи и оказва помощ на нискотарифните самолетни компании да порастват и притегля обичайните превозвачи със модерни фирмени принадлежности за ръководство на летища.SSB AG, Swiss Investment and Engineering е компания, напълно фокусирана върху огромна транспортна инфраструктура.ERG е турска компания, профилирана в осъществяването на планове мамути. Всичките те са пазарни водачи в своите сфери, с потвърден професионален опит. Опитът
Летищният оператор Copenhagen Airports A/S (Дания) е оператор на летища в Копенхаген и Роскилде, Мексико, Китай и Обединеното кралство и е прочут като един от най-хубавите и ефикасни международни оператори, като единствено през 2018 година компанията е обслужила над 300 милиона пасажери. Copenhagen Airports A/S има редица награди, а последната е за най-ефективно летище в Европа за 2018 година от Air Transport Research Society (ATRS).
SSB Sauerwein & Schaefer Bau AG (Швейцария) е интернационална компания, разработваща и ръководеща огромни капиталови планове. От основаването й през 1912 година до момента компанията предлага консултантски и проектантски услуги и обмисляне, както и цялостния набор от действия, нужни за сполучливото привършване на строителни планове. Като швейцарски вложител SSB AG е в положение да активизира общопризната финансова поддръжка за своите планове.ERG Construction (Турция) е реализатор на инженеринг, доставяне и строителство на огромни инфраструктурни планове от основаването й през 1972 година до момента. Те включват градеж на летища (инфраструктурата на Istanbul Ataturk и Antalia), язовири, Водноелектрическа централа, Топлоелектрическа централа и промишлени предприятия. Фирмата специализира в огромни строителни действия и в миг извършва многомилиарден контракт.

Визуализации на интериора на новия терминал 3

[Copenhagen Airports]
Ценовата оферта Предлагаме обилни финансови вложения в модернизирането на летище София, резистентен растеж на пътникопотока и основаването на нови работни места.Минималната обща сума на обещаваната инвестиция е над 695 милиона евро. Това е минималната инвестиция, която планираме, и с неспокойствие чакаме взаимната ни работа с държавното управление за намираме на спомагателни благоприятни условия за вложения и поддръжка на летището.Предлагаме концесионната такса да е 33.97% от общия годишен оборот, като минимална стойност да е над 26 милиона евро според от това коя сума е по-голяма. Много деликатно изчислихме концесионна такса, като се старахме да е постоянна и платима през целия интервал на концесията, без да възникне нуждата от предоговаряне или смяна на концесионния контракт и без нужда от прекалено нарастване на летищните такси.Това е в допълнение на предварителната концесионна такса от 282 милиона евро плюс Данък добавена стойност, която ще заплатим при сключване на контракта за отдаване на концесия.До края на 2023 година първичната ни инвестиция в летище София ще надвиши 750 милиона евро, в случай че договорът бъде подписан през 2019 година
Инвестиции

Инвестиционният ни проект е упорит, само че в същото време се корени в швейцарската финансова нерешителност, пробвайки се да отговори на потребностите на летище София с атрактивно пакетно предложение, което мъчно би могло да се надскочи.Терминал 2 ще бъде ремонтиран през първите четири месеца и това няма да е единствено козметичен ремонт, а ще има забележими оперативни усъвършенствания, ориентирани към повишение комфорта на пасажерите.Паралелно с това ще започва градежът на Терминал 3 с желанието да завърши до края на 2023 година Много тъкмо сме създали нашите планове и имаме обезпечено финансиране от водещата швейцарска финансова институция Credit Suisse и дълготрайна финансова поддръжка за всички наши бизнес проекти.
Бизнес проектът ни не е комплициран:да помогнем на летище София да стане летище, отговарящо на имиджа на летище на европейска столица освен на външен тип, само че и като равнище на обслужване ида го пригодим да стане районен хъб.
Инвестиционните ни проекти се базират точно на тези два основни резултата при съблюдаване на обществените и природозащитните фактори.

Инвестиционната ни тактика и бизнес проектът ни не зависят от спомагателни вложения отвън параметрите на летището. Планираме да превърнем летище София в районен хъб и сме създали изследвания в тази тенденция. Приоритет за нас е да увеличим входящия трафик към летище София заради обстоятелството, че не притежаваме различен актив или летище под наше ръководство в радиус от двучасов полет.

Целта ни е да приключим Терминал 3 до края на 2023 година - седем години преди крайния период. Концепцията ни е за едно изцяло, покрито пространство, като на пасажерите няма да се постанова да излизат на открито, с цел да сменят терминалите. Последни изследвания сочат, че това е най-хубавото оформление за летища, като дава комфорт на пасажерите, а също и икономисва пари. Летище Копенхаген е операторът с най-богат опит при едновременното обслужване на нискотарифни самолетни компании и на обичайни превозвачи, а това е отличителна линия, която ни прави по-привлекателни за самолетните компании. Откриването на нов терминал допустимо най-скоро е от основно преимущество както за България, по този начин и за операторите, защото това ще притегли нови самолетни компании и ще спомогне за откриването на нови линии, ще усъвършенства прекарването на пасажерите и ще притегли нов входящ пътникопоток.

Новото летище София ще бъде издигнато от най-хубавите майстори под швейцарски контрол и вложения и ще се управлява с датска съвършенност. Тук сме, с цел да създадем един шедьовър на швейцарската инженерна точност, комбиниран с изяществото на датския минимализъм.

Смятаме да запазим сегашните равнища на летищни такси и налози, в случай че е допустимо. От значително значение е да запазим и градим конкурентното пазарно преимущество на летище София, да подкрепим растежа на трафика и да подобрим резултатите на летището. Важно е да се знае, че таксите и налозите въздействат освен на пасажерите, само че и на самолетните компании, и възможното им нарастване може да докара до загуба на линии или самолетни компании.

Визуализации на интериора на новия терминал 3

[Copenhagen Airports]
Пътници и комфорт

Прогнозирането на растежа на пътникопотока е лесна задача, в случай че е направено благодарение на изчерпателен разбор, основан на обществени стопански индикатори и данни за пътникопотока. Същевременно е съществено предизвикателство, когато би трябвало да се направи дълготрайна прогноза въз основата на стихотворец ангажимент - в тази ситуация на летище София числата за пътникопотока би трябвало да компенсират инвестицията и годишната концесионна такса.

Отне ни близо четири месеца да изчислим прогнозните цифри и да разработим най-хубавия проект. Проучването започва с главен изчерпателен разбор на макроикономическите индикатори, или по този начин наречената макропрогноза за трафика. След това пристъпихме към втората фаза, която сама по себе си е изкуство: микропрогноза за трафика, като в същото време организирахме и диалози с самолетни компании, по отношение на проектите им за самолетния им парк и потенциал на летище София.

Продължихме с разбор на полетните данни линия по линия както на съществуващите, по този начин и на евентуалните, пробвайки се да намерим най-хубавия метод за разкриване на нови линии. В това отношение нямахме никакви ограничавания, защото не притежаваме нито оперираме летище в радиус от двучасов полет. Това ни разреши да се концентрираме само и единствено върху летище София без резултата на канибализъм (сваляне на годни елементи от неизправни съоръжения). След набелязването на новите линии и броя на пасажерите започнахме работа по оформлението на летището, което най-добре да отговори на потребностите на новоприсъединилите се самолетни компании.

Първоначалната ни прогноза сподели вероятен сбор пасажери в края на концесионния интервал от над 25 милиона. Обаче сходно умозаключение би било подвеждащо, защото не включва прилаганите ограничавания.

Общият брой на пасажерите след използването на рестриктивните мерки, изискващи 1) спомагателни разрешителни или лицензии, които не се дават дружно с контракта за отдаване на концесия от датата на подписването му, и/или 2) деяние от трета страна отвън нашата компетентност, е към 17 милиона.

Офертата ни за концесионна такса от 26 милиона евро се базира точно на броя на пасажерите след използването на рестриктивните мерки. Всъщност това което предлагаме, е близо 34% от общия доход, което действително е доста над 26 милиона евро годишно концесионно заплащане, в случай че могат да се отстранят рестриктивните мерки вследствие на тясно съдействие с българското държавно управление.

Комфортът и прекарването на пасажерите е основен детайл за всеки летищен оператор и ние подхождаме към него извънредно професионално. Планираме да осигурим първокласно потребителско преживяване за всички пасажери. Всъщност то стартира още от вкъщи на всеки пасажер, където да вземем за пример ще може да се резервира място за паркиране онлайн, и продължава с неща като по-кратък престой на опашки и камери, които да подкрепят ръководството на потока от хора при нужда. Разбира се, планираме и детайли, които да дават отговор на съответни търговски условия, включващи най-хубавите безмитни магазини, храна и питиета на налични цени, детски зони и разкош салони.

Така пасажерите освен ще видят, само че ще и усетят развиването на летището и използването на най-хубавите оперативни практики от момента, в който стъпят на обновеното летище София. Модерен терминал и уголемен Терминал 2, най-съвременен Терминал 3, предлагащ всички търговски услуги на рационални и налични цени, работещи под един покрив, позволяващи комфортно прилагане освен от самолетните компании и от пътуващите, само че и от тези, които се прекачват, както и от посрещачите.

Визуализации на интериора на новия терминал 3

[Copenhagen Airports]
Бъдещите п ърви стъпки

Първата и най-видима смяна ще е ремонтът и процесът на оптимизация на Терминал 2. Още на идващия ден пасажерите ще виждат защитните каски и ще се радват на актуализирания терминал. Планираме да приключим ремонта за четири месеца с най-малко дискомфорт за пътуващите.

Също по този начин планираме навреме да затворим Терминал 1 за полети и да пренасочим всички полети към Терминал 2, незабавно след приключването на ремонта. Терминал 1 ще бъде преобразуван в център за образование, където ще се обитава нашата Академия за въздухоплаване.

Академията, която ще е в сходство с швейцарската просветителна самодейност " Домино ", ще дава допустимо най-високия стандарт в образованието на личния състав на летището и българската юноша. Това ще е гаранция за нашата поддръжка за кариерното развиване на летищния личен състав.

Предимства на офертата

Нашата оферта има редица преимущества, само че това, което ни отличава, е нашият проект за неотложно възобновяване на Терминал 2 и пускане на строителството на нов Терминал 3.

Наличието на най-съвременен терминал, който употребява най-новите технологии и следва най-високите интернационалните стандарти, до края на 2023 година ще обезпечи многочислени изгоди за България и ще надгради позитивния облик на страната пред всички посетители. Това ще разреши на летището да има мощни причини по време на диалози с нови самолетни компании и ще докара до увеличение на трафика. В допълнение - вложените средствата през идващите четири години ще се влеят в българската стопанска система, резултатът им ще се мултиплицира в разнообразни стопански сфери и това ще подтиква растежа във всички браншове.

Друго доста значимо наше преимущество е, че възприехме много рационален и реален метод във всичките ни калкулации. Те се основават на обстоятелството, че не имаме намерение да усилваме доста летищните такси и налози и това ще разреши постигането на напредък при всички сюжети.

Ние имаме намерение първо да влагаме в България и по-късно да печелим пари. Смятаме да притеглим обилни директни задгранични вложения, вместо да използваме средства, генерирани в България, които да влагаме в България.

Летище София е топ приоритет за нашия консорциум и задачата ни е да го развием като съвременен и мощен районен хъб, включващ всички нужни детайли. Вече водим договаряния за разкриване на полети до Северна и Южна Америка. Вярваме, че в края на концесионния интервал летище София ще обслужва доста и разнообразни самолетни компании, ще дава необятен кръг от услуги и ще има огромен растеж на пътникопотока. Доказателство за нашата ангажираност с плана е фактът, че сме подготвени да влагаме неотложно, разполагаме с финансиране, което е транспарантно и тествано, както и с всички запаси, нужни за незабавното пускане на строителните действия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР