Визията и 3D мапингът на „София градски вибрации – 140

...
Визията и 3D мапингът на „София градски вибрации – 140
Коментари Харесай

С грандиозно аудиовизуално шоу ще отпразнуваме Деня на София

Визията и 3D мапингът на „ София градски трептения – 140 удара в минута “ са дело на Весела Данчева и екип от Компот Колектив – създатели на едни от най-представителните модерни анимации за България.

Сценарист на дикторския текст е Йоанна Елми – един от първите стипендианти на Национална стипендия „ С старания към звездите “, а гласът зад кадър е на младия артист Мартин Димитров. Визуалното шоу по време на концерта ще бъде основано от Лора Шопова.

„ Желанието ни беше да намерим обща притча сред празника на София и 140-та годишнина от оповестяването й за столица.

Затова се спряхме на едно сърце, на „ пулс 140 “ – чувство за възвишеност и наслада.

Именно артистите са сърцето на един град – хората, които непрестанно са разчувствани от нещо, творят, будни са и имат позиция.

Това е нашата мощ и положение на младостта – безспирно търсене и придвижване, цялостно с религия, вяра и обич. Избрахме си нереални форми, даже наивистични, само че основани на историята и на спомените, това което постоянно ще ни свързва със София, където и да сме, гледайки напред “, сподели Ина Кънчева, продуцент на спектакъла.

Спектакълът е отдаден на деня на София и 140-та годишнина на града като столица на България и ще стартира в 20:30 на 17 септември на площад „ Княз Александър I “.

Поканата е за всички жители и посетители на столицата, а входът за събитието е свободен.

Събитието се провежда от Столична община и фондация „ Културни вероятности “ в партньорство с Министерство на образованието и науката в границите на Международния конкурс за млади учени EUCYS 2019.

Проектът е част от КУЛТУРАМА – фестивал на фондация „ Културни вероятности “.

Повече за „ София градски трептения – 140 удара в минута “ ВИЖТЕ ТУК!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР