Визия и свобода за оперативно управление - това са условията,

...
Визия и свобода за оперативно управление - това са условията,
Коментари Харесай

Асен Василев посочи две условия, за да участва в редовно правителство

Визия и независимост за оперативно ръководство - това са изискванията, при които сегашният финансов министър Асен Василев би приел да взе участие в постоянно държавно управление, даже и в такова, излъчено с мандата на Българска социалистическа партия.

Под " визия " обаче Василев няма поради единствено протичащото се и това, което ще се случи в неговия сектор, а общата политика, която се образува от дейностите в другите ресори. " Това, което е належащо, с цел да работя в един кабинет и да се усещам потребен, е първо една обща визия каква финансово-икономическа политика би трябвало да се организира. Трябва аз персонално да имам независимост за избора на екип. Министерският съвет като един колегиален орган би трябвало да бъде образуван от сътрудници, с които може да се работи и имаме обща визия какво да се случва и не на последно място - не обичам телефонни позвънявания, тъй че би трябвало да имам тази независимост на взимане на решения, която президентът ми е дал ", сподели той пред БНР.
 Асен Василев отговори на Йордан Цонев: Шегите и закачките - отвън пленарната зала Асен Василев отговори на Йордан Цонев: Шегите и закачките - отвън пленарната зала
Шегите и закачките може би отвън тази зала. Това отговори министърът на финансите в служебния кабинет Асен Василев на закачката на Йорд...

В коридорите на Народното събрание обаче министърът не отговори на въпроса дали към този момент е получил покана от Българска социалистическа партия и отклони въпроса дали приготвя политически план дружно с различен министър от служебния кабинет Кирил Петков:

" В момента единственото нещо, в което вземам участие, е служебният кабинет. Смятам, че той е деполитизиран и би трябвало да остане подобен. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да вземам участие в нищо ".

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР