ВизиткаИвайло Христов е технологичен предприемач. Съосновател и управител на .

...
ВизиткаИвайло Христов е технологичен предприемач. Съосновател и управител на .
Коментари Харесай

Как DEV.BG се превърна в един от предпочитаните сайтове за IT обяви

ВизиткаИвайло Христов е софтуерен бизнесмен. Съосновател и шеф на. Сред сполучливите му стартъпи е българо-датската компания " Комфо ". Носител е на премиите " Млад бизнесмен на годината ", " Next Generation бизнесмен ", а през 2014 година става част от класацията на Дарик радио - " 40 до 40 ". По обучение е програмист, само че по душа - бизнесмен.
Всички от десетте най-големи IT компании в страната употребяват услугите на DEV.BG. Общо клиентите на DEV.BG са над 300 софтуерни компании. През последната година и половина през платформата са изпратени над 100 000 IT кандидатури. А единствено за последния месец, май, броят на кандидатурите в job board-a се е нараснал с 11% на месечна база. Общо в платформата с работодателски профил разполагат повече от 1000 софтуерни сдружения в България, а все още има оповестени над 6000 свободни позиции. На какво се дължи бурният напредък на DEV.BG и за какво компанията съумява в бизнес, в който доста други се провалят?
От общественост до бързо разрастващ се бизнес
Основна част от формулата за триумфа на DEV.BG е това, че компанията стартира своя път като общественост от доста тесни експерти. Бързо DEV.BG става най-голямата IT общественост в България и job board бизнесът е отговор на потребностите на участниците в IT сектора.

Ивайло Христов - съосновател и шеф на DEV.BG:
Реклама
" Най-голямото ни преимущество са хората от IT общността и положителните ни връзки с работодателите в бранша. Marketplace бизнес се основава пъклен мъчно, само че нещата се случват, когато имаш помощта на хиляди IT експерти, които оказват помощ с хрумвания, бета-тестване и след това усещат, че това е артикул, основан, с цел да е потребен на тях. Например, когато мислим нови функционалности, ние се допитваме до членовете на нашето общество и осъществяваме това, което хората желаят. "

Още преди основаването на профилиран уебсайт за разгласи компанията е известна като един от най-големите уредници на IT събития в бранша. DEV.BG организира 15 софтуерни събития всеки месец, като досега са проведени над 900 строго софтуерни ивента. Досега в тях са взели присъединяване над 700 лектори от IT бранша. Събитията и дейностите в общността са главен мотор на популяризирането на уеб страницата за разгласи.
Прецизен фокус
Неразделна част от триумфа на DEV.BG е и фактът, че компанията е фокусирана напълно върху IT промишлеността. В уеб страницата се разгласяват единствено IT разгласи за работа и целият програмен продукт и функционалности са основани, с цел да се обслужва ползата на търсещите работа в софтуерния бранш.

Ивайло Христов - съосновател и шеф DEV.BG:
Реклама
" Аз започнах кариерния си път като.NET програмист и при всяко търсене на нова работа бях извънредно неудовлетворен от съществуващите уеб сайтове за разгласи. Намирането на верните разгласи за работа отнемаше доста време, нерви и към обявите нямаше нужната за мен информация за работодателите. Още тогава си споделих, че би трябвало някой да направи профилиран уебсайт за IT разгласи, където филтрирането и функционалностите да са характерни за IT промишлеността. "
Подробни работодателски профили
Екипът на уеб страницата схваща, че през днешния ден не е задоволително единствено да се дава пространство за търсене и намиране на разгласи за работа. За претендентите е значимо какви са фирмите, а освен какви позиции оферират. Затова в уеб страницата работодателите могат да си основат кариерен профил, в който в детайли да показват какво е да се работи в тази компания. В допълнение към обявите за работа търсещите могат да намерят информация за компанията, придобивките, отзиви от чиновници и доста друга информация, която е потребна на претендентите, с цел да образуват мнението си къде да аплайват.

Богатите работодателски профили разрешават на претендентите да филтрират по-добре обявите за работа и бързо да намират, това което им е нужно. Например претендентът може да прегледа всички Java разгласи, които са от продуктови компании, или всички.NET разгласи от компании, които оферират над 25 дни заплатен годишен отпуск.
БраншътПриходите на софтуерната промишленост за предходната година доближават 5.475 милиарда лева съгласно последни данни на БАСКОМ. Така секторът продължава да изпреварва растежа на Брутният вътрешен продукт в страната. За да се развива браншът обаче, има потребност от хора, а обстановката на пазара на труда става все по-сложна - безработицата доближи исторически ниски равнища, само че просто няма хора. Компаниите все по-усилено търсят гении, а IT експертите имат потребност от от ден на ден информация при избора на шеф. Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Здравеопазване 3 Медийна сергия 1 Коментари и разбори 2 Политика 3 Здравеопазване 1 Пловдив 2 Икономика 3 Здравеопазване Реклама Свързани публикации Динамичните продават, печелят и наемат 22 декември 2021, 12:24 Как се основава гейм разработчик в България 12 юни 2020, 13:44 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Пазар на труда
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР