ВизиткаГеорги Спасов е блокчейн архитект и съосновател на LimeChain -

...
ВизиткаГеорги Спасов е блокчейн архитект и съосновател на LimeChain -
Коментари Харесай

Разширяваме компанията бавно, но целенасочено

ВизиткаГеорги Спасов е блокчейн проектант и съосновател на LimeChain - софтуерна компания, която се занимава с разработка на планове в областта на блокчейн технологиите. Има богат опит в ръководенето на сполучливи софтуерни планове както в започващи компании, по този начин и в интернационалните компании. Постоянната иновация, генерирането на нови хрумвания и търсене на разнообразни решения са едни от най-интересните аспекти в експертизата му. КомпаниятаLimeChain е българска компания за блокчейн решения, учредена от четирима другари - Владислав Иванов, Георги Спасов, Кристиан Веселинов и Николай Тодоров. Компанията има офиси в София и в Лондон, а по-голямата част от плановете ѝ са с фокус върху DeFi (децентрализирани финанси), NFT (non-fungible token, или така наречен незаместим токен), както и споделени виртуални действителности (метавърси). Сред най-успешните разработки на LimeChain е тази за системата Arxum, където екипът основава програмен продукт за обмисляне на ресурсите с блокчейн детайли, допринасящи за следене на поръчките, следене на партиди, качество и голям брой други детайли. Дело на екипа са и поредицата незаменими токени (NFTs) Polymorphs, както и сбирката Lobby Lobsters, която беше разпродадена за по-малко от час и събра 4 млн. $. Тези доходи ще бъдат ориентирани за лобиране на закони в Съединени американски щати в DeFi бранша. По-трудно или по-лесно е да се развие и разрасне компания в новаторски технологии като блокчейн?
- Не мисля, че тук можем да приказваме за това кое е по-трудно или по-лесно. Що се отнася до основаването на компанията, правилата, които постоянно са били значими за нас, са построяването на здрава просвета на кооперативност и познание, където събираме гений, воден от любовта към ученето, експериментирането и технологиите.

Истината е, че за нас нововъведението постоянно е идвала преди всичко. Още през цялото време пристрастеността ни беше да създаваме високотехнологични планове, които са на гребена на вълната. Това, което ни въодушеви да основем компанията, беше гладът за повече нововъведения , като и до ден сегашен това е част от ДНК-то на LimeChain. Бяхме част от първия взрив на блокчейн технологията през 2017, тъй че можехме елементарно да разраснем екипа си до 20 души за по-малко от половин година. Вместо това ние избрахме да разширяваме компанията постепенно, само че целеустремено. Причината не беше това, че не можехме да си го позволим, а че първо искахме да създадем мощна вътрешна просвета.
Реклама По какви планове работите и къде виждате най-големите благоприятни условия?
- Блокчейн технологията има капацитета да е идната гражданска война, каквато е била интернет през 90-те години. В този ред на мисли опциите са безкрайни.

Проектите, по които работим, са в разнообразни сфери - от първата компания, която става основен разработчик на една от най-известните блокчейн мрежи, Hedera Hashgraph, и построява един от първите блокчейн фреймуъркс за умни контракти върху етериум мрежата. Стартъпът е приет като специалист по блокчейн въпроси от Европейската комисия и работи с институцията по построяването на единната цифрова еднаквост на Европейски Съюз, която да е основана на блокчейн. В момента екипът работи интензивно по 20 разнообразни плана, които включват създаването на DeFi артикули и цифрови портфейли за криптовалути, както и блокчейн консултиране и разработка на умни контракти .
Според вас има ли към този момент задоволително експерти на пазара в тази сфера, или всяка компания би трябвало да ги основава?- Ние считаме, че вложението в по този начин наречените подготвителни пътеки за въвеждането на новите чиновници в работните процеси подсигурява, че всички в екипа са оборудвани с уменията, нужни за съответен план. Това е и методът, по който избираме да работим с.
Въпреки че към този момент много постоянно чуваме за блокчейн, NFT-та и метавселени, технологията е към момента относително екзотична и дребен % хора са имали допир до нея.
Реклама Как развивате екипа си и какви хора търсите?
- Често се майтапим с HR отдела ни, че LimeChain е просветителна институция. Това е по този начин, тъй като хората, които идват при нас, не идват с изцяло развити умения. Ние не имаме вяра в по този начин наречената tech as a religion максима, съгласно която хората би трябвало да бъдат избирани въз основа на характерни механически знания или програмен език, а по-скоро върху способността да се мисли по децентрализиран метод.
Вярвате ли в шерването на познания, без значение дали експертът, който обучите и създадете, ще остане при вас?
- Споделянето на познания е нещо надълбоко заложено в нашия метод на работа. Освен това държим на инвестицията в развиването на гении и повишение на квалификациите на чиновниците си посредством образования, както и насърчаването на вътрешния продан на познания. Винаги е скъпо чиновниците да чуят свежата вероятност на сътрудник от друг екип, тъй като това трансформира метода им на мислене и ги кара да погледнат над своите планове по-критично.
В края на предходната година стартирахте личната си LimeAcademy. Какви са усещанията ви от развиването й до момента и опциите, които дава за вас и бранша?
- Да, през септември започва първият сезон на Академията е подобаваща за опитни софтуерни разработчици, които желаят да преминат към блокчейн програмирането. Блокчейн светът пораства с непрекъснати темпове и на хоризонта се задават от ден на ден благоприятни условия за работа по иновационни планове и паралелно с това пораства и потребността от висококвалифицирани фрагменти. Целта ни с академията е да подобрим метода, по който се образоват и основават специалисти в региона. В те имат опция за работа по настоящи планове, да се допрян до гост-лектори, които са опитни експерти в региона, и също по този начин да имат достъп до персонален наставник, който да им оказва помощ в образованието. Искаме да предоставим опция на нашите участници оптимално да се слагат в обувките на един блокчейн разработчик и да се допрян до нововъведенията и хората, които стоят зад тях. Можем да споделим, че досега 50% от приключилите участници в сезон 1 към този момент са почнали работа в блокчейн промишлеността.
Къде желаете да видите LimeChain след година, с какъв екип и визия?
- Искаме след година LimeChain да е покорила нови хоризонти и да е пожънал триумфи за настоящите си клиенти. Искаме да запазим мястото си на водач в промишлеността и да сме нараснали екипа с най-малко още 30 души. Искаме да продължим да сме мястото в България, където хората идват, с цел да се занимават с блокчейн и нововъведения.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Войната в Украйна 3 Политика 1 Политика 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Политика 3 Медиа и реклама Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Блокчейн
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР