Визитите, които се осъществиха при Путин, след като той формира

...
Визитите, които се осъществиха при Путин, след като той формира
Коментари Харесай

Валентин Радомирски: В последно време визитите при Путин са знакови

Визитите, които се реализираха при Путин, откакто той образува новото съветско държавно управление, са знакови.

Това сподели в изявление за предаването " Събота 150 " на стратегия " Хоризонт " дипломатът и външнополитически специалист Валентин Радомирски:

" Меркел беше там, Макрон, нашият президент, министър-председателят на Индия, вицепрезидентът на КНДР. Има и дълга поредност от още други визити, което демонстрира едно активизиране на външнополитическата активност на редица страни с Русия ".

В последно време се вижда стопляне на връзките сред Русия и западните страни, добави още Радомирски. Според него оживлението се дължи напълно на политиката на Съединените щати:

" Причината за настоящето възкръсване е на първо място политиката на Съединени американски щати, за която с една дума може да се каже, че следва концепцията за оптимален напън върху всички страни, включително и върху своите сътрудници, за придобиване на отстъпки в интерес на американците и реализиране на процедура на девиза " Америка на първо място “.

Протекционистката политика на Доналд Тръмп е сполучлива и ще продължи, предвижда Радомирски.

Той разяснява, че България като ротационен европредседател може да посредничи за доближаването на Москва и западните страни, само че решаваща роля ще има ориста на плана за газопровод " Северен поток 2 ".

" Крайно време беше да съживим връзките си с Русия, макар съпротивата на избрани кръгове в България, само че в противоположен случай бихме изостанали още веднъж от общия ход на нещата. Това, което ще реши връзките на Европейския съюз с Русия в бъдеще, е дали ще има " Северен поток 2 “. Изявленията на Меркел и на Путин леко се различаваха. Путин сподели, че преносът през Украйна ще продължи, защото Меркел сложи сходно изискване, само че в случай че това е стопански оправдано, а Меркел сподели, че " Северен поток 2 “ има стратегическо значение и Германия е подготвена да изиграе своята роля и да окаже подпомагане.

Това фино разграничение – икономическата целенасоченост, знаейки разногласията сред Русия и Украйна, които даже бяха отнесени до Международния съд, може да сложи под въпрос построяването на тази тръба. От това ще зависи дали изобщо има някаква опция да се осъществя по този начин нареченият " Български поток “, за който приказва президентът Радев, като разгласи, че България би желала да се построи през Черно море ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР