Визита на украинския лидер в НидерландияРюте: Русия не може да

...
Визита на украинския лидер в НидерландияРюте: Русия не може да
Коментари Харесай

Зеленски: Не е реалистично да влезем в НАТО сега

Визита на украинския водач в Нидерландия
Рюте: Русия не може да завоюва войната

Украинският президент Володимир Зеленски призна, че за страната му “не е реалистично ” да се причисли към НАТО в този момент, до момента в който войната на Русия против Украйна към момента е в ход, съобщи ДПА.

“Ние сме реалисти, знаем, че няма да бъдем в НАТО по време на войната ”, съобщи Зеленски на конференция в Нидерландия, където бе на посещаване през днешния ден. “Но по време на войната желаеме да получим доста ясно обръщение, че ще бъдем в НАТО след нея ”, добави украинският президент.

Той добави, че е получил позитивни послания от някои страни преди плануваната среща на върха на НАТО през юли във Вилнюс и че към момента се надява да получи по-конкретни сигнали за поддръжка.

Домакинът - нидерландският министър председател Марк Рюте, назова опцията за присъединение на Украйна към НАТО “много сензитивен ” въпрос поради продължаващата война с Русия, само че съобщи, че поддържа възможното участие на Украйна в западния боен съюз. Рюте увери, че страната му ще оказва непоколебима поддръжка на Киев и добави, че Русия не може да завоюва войната в Украйна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР