Vivacom преструктурира своята Главна техническа дирекция. В нея се създават

...
Vivacom преструктурира своята Главна техническа дирекция. В нея се създават
Коментари Харесай

Vivacom преструктурира своята Главна техническа дирекция

Vivacom преструктурира своята Главна техническа дирекция. В нея се основават нови посоки, които са ангажирани с развиване, ръководство и поддръжка на другите технологии, част от огромното портфолио от услуги, предлагани от телекома. Ръководители на дирекциите „ Мобилен достъп “, „ Опорни мрежи за данни и глас “, „ Оперативно ръководство на мрежата “, „ Транспортни мрежи и ТВ платформи “, „ Фиксиран достъп “ и “Предоставяне и поддръжка на услуги “ стават експерти с потвърден опит в компанията, висока експертиза и лидерски умения:
Бойчо Станков – Директор Мобилен достъп;Борис Назаров – Директор Опорни мрежи за данни и глас;Николай Гаврилов – Директор Оперативно ръководство на мрежата;Николай Стамболиев – Директор Транспортни мрежи и ТВ платформи;Петър Димов – Директор Фиксиран достъп;Филко Михайлов – Директор Предоставяне и поддръжка на услуги
„ Новите шефове на техническите посоки неведнъж са доказвали своя професионализъм и мотивация. Те оправдаха сериозната отговорност да започват първата у нас 10 Gbps оптична мрежа, както и първата комерсиална 5G мрежа, която е и с най-бързата в страната (б.р. – съгласно разбор на Ookla®, учреден на данните от Speedtest Intelligence® за 01.07.-31.12. 2021), и с най-голямо покритие”, сподели Николай Андреев, Главен изпълнителен шеф на Vivacom.

Сред другите им обилни достижения са внедряването на 5G закрепена безжична мрежа за достъп, замяна и надграждане на главната мобилна мрежа, EON CDN разширение на покритието с бърза IP мрежа с повишен потенциал, техническа и организационна интеграция на новопридобитите оператори, съчетани с непрестанно повишение на качеството на мрежата и услугите с основни индикатори за успеваемост, фокусирани повече от всеки път върху потребителско преживяване и задоволеност във всяка точка на контакт с потребителите. Те са доказателство за това, че Vivacom развива професионалните и лидерските качества на своите чиновници.

Убеден съм, че тези промени са значима стъпка за осъществяване на амбициозните ни проекти за застраховане на всеобща досегаемост до най-модерните технологии.”
Кои са теБойчо Станков, шеф Мобилен достъп, се причислява към Vivacom през 2008 година и повече от 10 години сполучливо управлява екипите по обмисляне на безжични и мобилни мрежи. Той взе участие във внедряването на основни планове на компанията и е мотор на нововъведения в ръководството на мобилните мрежи. Бойчо е магистър по Комуникационна техника и технологии от ТУ – гр. София и има професионална подготовка по Бизнес и финанси.Борис Назаров, шеф Опорни мрежи за данни и глас, е част от екипа на Опорни мрежи във Vivacom от 2005 година Той има висока експертиза и богат интернационален опит в ръководството на планове, свързани с качество и създаване, както на закрепени, по този начин и на мобилни мрежи. Борис е магистър по Съобщителна техника и системи от ТУ – гр. София.Николай Гаврилов, шеф Оперативно ръководство на мрежата, има над двадесет години опит в областта на телеком технологиите, последните 10 от които са във Vivacom. Развивал е софтуерни планове за оператори в Германия, Алжир и Македония. В компанията Николай дава отговор за наблюдаване, поддръжка и надзор на мрежата и услугите, ръководство на произшествия и промени. Той е магистър по Комуникационна техника и технологии от ТУ – гр. София.Николай Стамболиев, шеф Транспортни мрежи и ТВ платформи, става част от компанията през 2004 година, в екипа по технологии за достъп. Скоро по-късно поема ръководството на отдел Архитектура на закрепената мрежа, а през 2012 година – на Архитектура на Опорни мрежи и ТВ Платформи, ръководейки основни технологии и процеси. Николай е магистър по Комуникационна техника и технологии от ТУ – гр. София.Петър Димов, шеф Фиксиран достъп, управлява екипа на Фиксиран широколентов достъп от 2014 година, стъпвайки на своя опит и достижения в телеком бранша в съперници компании. Той е основен специалист и ръководи емблематични планове за закрепената мрежа на компанията. Петър е магистър по Телекомуникации от Нов български университет – гр. София, приключва MBA, Executive Management Program в Мадрид, Испания, а сега се квалифицира в Програма за организационна успеваемост в Оксфорд, Англия.Филко Михайлов, шеф Предоставяне и поддръжка на услуги, започва своята кариера в Телекомуникации гр. Варна. През годините заема разнообразни йерархични позиции в техническа дирекция. Той е работил по основни планове за компанията, като Цифровизация на мрежата, Оптимизация на закрепената мрежа, аутсорсинг и инсорсинг на част от Техническа дирекция. През последните 15 години управлява направление Експлоатация, и дружно с екипа си дава отговор за даването на услугите до крайните клиенти на компанията, както и за поддръжката им. Филко е магистър по Телекомуникации от ВМЕИ-Варна.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР