VIVACOM беше основен партньор на XII среща на Национално сдружение

...
VIVACOM беше основен партньор на XII среща на Национално сдружение
Коментари Харесай

VIVACOM предлага на общините система за наблюдение с лицево разпознаване

VIVACOM беше главен сътрудник на XII среща на Национално съдружие на общините в Република България (НСОРБ), която се организира в курорта Албена.

Телекомът обичайно поддържа годишния конгрес на локалните управляващи, на който се разискват най-важните цели за тяхното развиване.

Тази година една от главните тематики беше съдействието сред бизнеса, законодателната и локалната власт за създаване на така наречен „ цифрова община “, която да улесни доста както работещите в нея, по този начин и жителите. Бяха дискутирани също държавните ограничения за понижаване на административната тежест в общините.

На срещата участваха зам.-министър ръководителят Томислав Дончев, министърът на Регионалното развиване и благоустройството – Николай Нанков, ръководителят на 44-тото национално заседание на Република България – Димитър Главчев, изпълнителният шеф на НСОРБ – Гинка Чавдарова, ръководителят на НСОРБ Даниел Панов, кметовете на София, Варна и доста други общини.

В откриването на форума на високо ниво присъединяване взе и основният търговски шеф и член на Управителния съвет на VIVACOM – Мирослав Петров. Той изрази готовността на компанията да бъде благонадежден телекомуникационен сътрудник на всяка община и да предложи голям брой персонализирани решения за обитаемоте места. Мирослав Петров акцентира, че VIVACOM не просто продава услуги и артикули на общините, само че създава за тях всеки план от начало до край и може да бъде приближен консултант в избора на най-хубавото самостоятелно решение.

Като компания, която влага предпочитано в възстановяване и модернизиране на градската среда и работи дълготрайно за развиването на концепцията за „ умни градове “, VIVACOM показа пред локалната власт редица новаторски решения в помощ на общините. Бяха направени демонстрации на системата за видео наблюдаване посредством особено построен за задачата демонстрационен мониторинг център. Той демонстрира разнообразните ѝ благоприятни условия като лицево различаване, наблюдаване в действително време и необятен набор от аналитични функционалности.

Тази софтуерна иновация подкрепя общините в обезпечаването на сигурност и сигурност за жителите, като в същото време се предлага от VIVACOM с опция за гъвкаво финансиране. По време на представянето се подчертава и на интелигентни решения в областта на образованието – интерактивна класна стая, която дава опция образователният материал да бъде преподаван на учениците посредством виртуална действителност, част от плана Гугъл Expeditions. Телекомът презентира и опциите за основаване на мобилни приложения в интерес на българските общини, които дават настояща информация за града на жителите и гостите му.

По друга настояща тематика за локалната власт - Wi-Fi съгласуваност, част от европейската самодейност WiFi4EU, VIVACOM оказва своята поддръжка на общините, като изготвя планове, с които те могат да аплайват за финансиране от Европейски Съюз и след това – като изражда самата зона. Всяко решение е персонализирано съгласно потребностите на съответната администрация. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР