Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс защити решението на администрацията на

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс защити решението на администрацията на
Коментари Харесай

Пенс защити решението на Тръмп да се забранят знамената на дъгата на посолствата на САЩ

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс отбрани решението на администрацията на Доналд Тръмп да забрани на посолствата да развяват знамето на дъгата по време на месеца (юни), когато се провеждат гей паради, написа " Гардиън ".

Според Пенс възбраната е " вярното решение " . В изявление за NBC вицепрезидентът сподели: " Ние се гордеем да служим на всеки американец ", само че " когато стане въпрос за американския флагщок и американските посолства, и столиците по света, единствено един американски байрак се вее ".

Пенс, който преди беше неодобрен поради предизвестие, че ще има " раздробяване на обществото ", в случай че се разреши на гейовете да подписват брак, съобщи, че администрацията на Тръмп не е налагала ограничавания американските посолства да слагат знамето на дъгата или други знамена на други места в задачата.

На минимум четири посолства в Израел, Германия, Бразилия и Латвия не им е било позволено да слагат знамето на дъгата . Ричард Гренел, посланикът на Съединени американски щати в Германия, който призна, че е гей, води американска акция за декриминализиране на хомосексуализма по света. Той разгласи, че би бил " горделив " да развее знамето на дъгата.

Но държавният секретар Майк Помпео има вяра, че флагщокът в посолствата би трябвало да бъде непокътнат единствено за знамето на Съединени американски щати.

Въпреки възбраната някои посолства и консулства, най-много американските задачи в Сеул, Южна Корея, и Ченай в Индия, закачиха огромни флагове на дъгата на фасадите си. Посолството в Делхи беше покрито в светлина с цветовете на дъгата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР