Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис пристигна в Мюнхен за

...
Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис пристигна в Мюнхен за
Коментари Харесай

Напрежението около Украйна: Блинкен предлага среща с Лавров другата седмица

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис дойде в Мюнхен за присъединяване в конференция по сигурността. Американският президент Джо Байдън съобщи, че Русия си търси опрощение, с цел да нахлуе в Украйна.

Според държавния секретар Антъни Блинкен нападението е планувано за околните дни. Кремъл упрекна Вашингтон в разпалване на напрежението.

Москва изгони заместник-посланика на Съединените щати в отговор на по-ранно експулсиране на съветски посланик. Американският държавен секретар Антъни Блинкен предложи на съветския си сътрудник Серегей Лавров да се срещнат в Европа идната седмица.

В Украйна, проруските сепаратисти и украинските сили се упрекнаха взаимно за обстрели през линията на разделяне. Киев твърди,че сепаратистите са атакували със снаряди село в Луганска област и са улучили детска градина.

В същото време отцепниците упрекнаха украинското държавно управление за четири обстрела на тяхна територия. Не се оповестява за жертви и в двата случая. Организация на обединените нации е получила съветски документи за закононарушения против мирното население в Донбас. От Световната организация оповестиха, че не могат да ги ревизират.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР