Вицепрезидентът на Газпромбанк Игор Волобуев, е напуснал Русия и се

...
Вицепрезидентът на Газпромбанк Игор Волобуев, е напуснал Русия и се
Коментари Харесай

Вицепрезидент на Газпромбанк отиде да се бие за Украйна

Вицепрезидентът на Газпромбанк Игор Волобуев, е напуснал Русия и се е отправил към Украйна, с цел да се причисли в редиците териториалната защита против съветската експанзия.

В диалог с писателя Сергей Лойко особено за The Insider той споделя, че е роден в Ахтирка, Сумска област, и е взел решение да се върне в Украйна, с цел да пази родината си.

"Не можех повече да остана в Русия. По народност съм украинец, роден съм в Ахтирка и към този момент не можех да виждам в профил какво прави Русия с моята татковина. Връщането ми е като смирение, желая да се отърва от съветското си минало. Искам да остана в Украйна до успеха ", сподели Волобуев.

Той отбелязва, че е желал да се върне в Украйна от 2004 година, само че не е могъл да го направи по фамилни аргументи.

Волобуев нареча експанзията на Русия против Украйна военно закононарушение.

"Това е закононарушение от страна на Путин, на съветските управляващи и в действителност това е закононарушение от страна на съветския народ. Защото не Путин убива украинци тук, не Путин краде тоалетни, не Путин изнасилва дами. Това е съветският народ. И аз, макар че съм украинец по народност, също съм виновен за това. Срамувам се от това, ще се разкайвам до края на живота си, тъй като имам двойна отговорност - аз не съм просто руснак. Роден съм тук, живял съм в Украйна до 18-годишна възраст, тъй че съм двойно и тройно виновен ", споделя Волобуев.

Той разяснява и гибелта на Владислав Аваев, някогашен вицепрезидент на Газпромбанк.

Според следените от Москва медии топ мениджърът е умъртвил брачната половинка и детето си, а по-късно се е самоубил. Волобуев обаче е безапелационен, че става дума за инсценирано самоубийство.

"Не имам вяра, че е могъл да убие жена си и щерка си. Това е инсценировка. Защо е мъчно е да се каже. Може би е знаел нещо и е представлявал някаква заплаха ", добави Волобуев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР