Вицепрезидентът на Газпром Александър Медведев и генералният директор на дъщерното

...
Вицепрезидентът на Газпром Александър Медведев и генералният директор на дъщерното
Коментари Харесай

Пазят в тайна преговори с Газпром в София

Вицепрезидентът на " Газпром " Александър Медведев и генералният шеф на дъщерното му сдружение " Газпром Експорт "  Елена Бурмистрова са водили договаряния в София предишния петък, научи OFFNews.

Те се разговаряли с управлението на държавния газов оператор Булгартрансгаз, а също така са се срещнали с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, както и с вицепремиера Томислав Дончев.

Въпреки че срещите са били на високо равнище, те не са обявявани публично от българските управляващи. Не е ясно за какво визитата на Медведев е била скрита от родната общност. И то в миг когато тематиката за цената на газа и повишаването на редица съществени артикули вълнува всички българи.

Според източници на OFFNews договарянията са били инициирани от съветската страна. От " Газпром " са сложили значимите за Кремъл тематики за така наречен газов хъб " Балкан " и тръбата на Турски поток, която ще минава през българска територия. Не е ясно обаче дали страната ни е поискала смяна на доставната цена на природния газ.

На питане на медията ни до пресслужбата на Министерството на енергетиката споделиха единствено, че " ще ревизират информацията ни и ще ни се обадят ". 

В процедурата на Европейска комисия против „ Газпром “ се сътвори опция, България да изиска възобновяване на надплатени суми за минал интервал, които да се трансфорат в съображение за доста понижаване цената на природния газ в бъдеще. Досега обаче от българското правителство не посмяха да заявят искане за отплата на надплатени сметки за стотици милиони. В края на процедурата на Европейска комисия, „ Газпром “ пое ангажимент за поправяне на цените съгласно референтните пазарни стойности. Вместо да инициира диалози с съветската страна за понижаване на цените, българското държавно управление продължи да не се възползва от постигнатата опция от Европейска комисия за по-добри условия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР