Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев категорично отрече

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев категорично отрече
Коментари Харесай

Ганев: Нямам общо с жалбата, която има своите основания

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев изрично отхвърли да има нещо общо с подадената тъжба по отношение на състезанието за нов снабдител на екипировка за мъжкия и женския ни народен тим.

Представителните ни отбори евентуално могат да останат без екипировка за започващата в края на май Лига на нациите, в случай че решението на Комисията по защита на конкуренцията по отношение на обжалването от страна на компания " Кей Дифужън " се забави. Именно тази компания – в която самият Ганев е бил съучастник до 2011 година – обличаше националите с " Асикс ", като претендира, че по-ниската оферта е била отстранена непозволено от образуваната към БФВ комисия преди ценовото отваряне.

За победител в публичната поръчка е оповестена " Спорт хранилище ", макар че ценовото предложение от 120 772 лв. без Данък добавена стойност за екипировка " Ереа " е с над 10 000 лв. по-високо от това на " Кей Дифужън ", представляваща " Асикс ". Във федерацията са обезпокоени, че в случай че жалбата остане в действие, ще се забави подписването на контракта със " Спорт хранилище ", а това може да докара до проблем с доставката на оборудването.

" Доколкото разбрах, има 2 компании, а едната е пуснала тъжба. Ще се опитаме да почистим проблема. В последна сметка мисля, че мога да оказа помощ. Това са въпреки всичко сътрудниците от прилежащата стая. Можем да създадем нещо. Всичко би трябвало да бъде за положителното на волейбола. Аз постоянно съм работил с тази цел”, разяснява Ганев пред Нова.

Според Търговския указател сега синът на Любо Ганев – Любомир, е част от управата на " Кей Дифужън ". Волейболната ни легенда обаче беше безапелационен, че няма нищо общо с подадената тъжба и в този момент ще работи като медиатор сред двете страни.

" Обвинения към мен не може да има, че съзнателно е пусната жалбата. Първо, в тази компания съм бил съучастник до 2011 година. Много от дълго време съм излязъл, защото аз се занимавам главно със сметана. Да, всички ме свързват с " Асикс ", което е обикновено – въпреки всичко съм първото рекламно лице. Аз не вземам участие в " Кей Дифужън ", не попадам нито като съучастник, нито като шеф, нито като акционер. Няма по какъв начин да ме свързват. Да, ще опитам да кажа на сътрудниците да се създадат нещата. Казусът, най-малко това, което знам, е, че " Асикс " са предложили по-ниска цена, пък те ги отстраняват преди да се стигне до отваряне на ценовата оферта. Може би по тази причина апелират. Може би в случай че преди този момент са дали някакви доводи за отстраняването, а пък те са решили, че тези доводи не са верни, обикновено е да апелират ".

" Аз няма по какъв начин да имам нещо общо с това обжалване. Не съм страна по проблема – нито съм взел участие в комисията от Федерацията по волейбол, нито вземам участие във компанията, която е пуснала жалбата, която би трябвало да завоюва поръчката. То и по тази причина тя апелира, тъй като доколкото знам, са дали по-ниската цена. Това е, което знам ".

" Това, че аз съм бил рекламно лице на " Асикс " и хората ме свързват, е изцяло обикновено. Аз не играя волейбол от 22 години и към момента за мен се употребява епитетът " волейболиста Любо Ганев ". Това е един епитет, който в никакъв случай няма да се изтърка, само че аз неслучайно имам 6 златни медала от Пловдивския панаир поради бизнеса с метана. Всеки път, когато излизам там, споделям, че си поисквам един ден за мен да приказват като за предприемача Любо Ганев, а не волейболиста Любо Ганев. Това, че ме свързват с тази марка, на която съм бил рекламно лице 20 години, е изцяло обикновено. Това ме кара да се усещам горделив и поради марката, и поради мена. Да, към момента доста хора ме търсят поради " Асикс ", само че незабавно ги експедирам на сътрудниците. За да си вързан с дадена компания би трябвало да получаваш заплата от нея и да работиш там. Аз не се повеждам нито заплата там, нито на работа, нито нищо ".

" Аз мисля, че ще се откри метод волейболните тимове да бъдат облечени, без значение с чия екипировка. Ще опитам да спомагам, доколкото мога. Колкото до проблема – те апелират, тъй като са погрешно отстранени. Всеки, който е погрешно отхвърлен, има това право ".

" Обвинения към мен, че мъжките национали предходната година са обличани със остарели екипи? Такова нещо няма. Във всички публични поръчки – не приказвам съответно за мен – компанията попълня декларация и предлага чисто нови екипи. В протокола, който Комисията към федерацията е съставила, има записано, че едно от трите оферти за публични екипи за мъжкия и женския тим е бил моделът, който е бил същият като през предходната година. Това, че е било препоръчано такова нещо, не опонира на условията на БФВ, тъй като възложителят разпорежда поръчка за нови екипи с нова цена, а не търси екипи, които в никакъв случай до момента не са били виждани. Това би било малко дискриминационно към компанията, която е взела участие и предната година. Всеки взе участие с цена и условието е най-ниска цена. Всичко е качено на уеб страницата на БФВ, а жалбата – при Комисия за защита на конкуренцията. Там са изтъкнати и доводите на компанията, която апелира. Като ги прочетеш, излиза, че може би имат право. Те споделят: би трябвало да се показват 3 екипа дизайнерски. Съответно компанията показва три екипа, само че федерацията прави изказване, че единият екип е с дизайн от предходната година, по тази причина не го приема. Три ли са? Три са ".

" Оттам следва и другият проблем с подготвителната фланелка от предходната година. БФВ тогава е поискала и получила фланелка от полиестер, тази година желае от памук. А компанията предлага такава от памук, освен това в различен цвят, само че БФВ дава отговор, че откакто предходната година са дали от полиестер, тази година няма да могат да създадат от памук и отново ще е от полиестер. Това няма по какъв начин да бъде правилно. Фирмата, която взе участие, е декларирала какво предлага – фланелка със сив цвят, 150 грама памук примерно. Те по тази причина си апелират хората, изцяло обикновено ".

" Казус отново към мен поради липса на спомагателни екипи? Всички поръчки, които са изпълнявани от компанията " Кей Дифужън ", до този миг не знам да е имало несъгласие от федерацията. Никога не е повдигано на Управителния съвет ".

" Обществената поръчка е обвързвана с това, че възложителят разпорежда, а доставчикът доставя. Досега няма нещо, което възложителят да е изискал, а да не е било доставено. Такъв проблем като член на УС не знам до този миг. Не сте виждали някой тим на Световно състезание да играе без екипи, нали? ".

" Нямам напрежение с Данчо Лазаров или с който и да е различен член на УС. Мога да кажа, че съвсем няма човек в света, с който да имам спор или някакво напрежение. Аз съм подобен човек, че виждам над нещата и в случай че има някакво напрежение, постоянно се тушира. Аз съм тук, с цел да оказвам помощ на волейбола, постоянно съм правил това. Стига да имат потребност от мен, постоянно съм отсреща. Показал съм, че мога да се оправям със дилемите, които са ми били възлагани. Към сегашния миг нямам предоставени съответни задания нито от УС, нито от президента. За предходната година, не че желая да се лаская, само че персонално аз осигурих 1,2 милиона от общия бюджет от рекламодатели, който беше 1,3 милиона. Чрез мен са минали всички контракти. Аз вървях да се пазарувам. През тази година съм подсигурил още 400 хиляди от януари до момента. Това са хора, с които съм се срещал посредством мои персонални контакти, които познавам, тъй като съм Любо Ганев. Успял съм да ги убедя да оказват помощ на българския волейбол ".

" Никой не ме е упреквал, че не си правя работата. Тъкмо противоположното. Ако има някакви упреци, щяха да кажат, пък и щяха да се видят. Всички пари, които съм подсигурил на федерацията, са изплатени за предходната година. Всички условия, които съм договорил, са изпълнени съвършено. На компанията " Кей Дифужън " преди години съм споделил – като някогашен съучастник – за БФВ да се дава най-ниската цена. Мисля, че е видно – разликата е 11500 лв., с които офертата на " Кей Дифужън " е по-ниска. Те ги отстраняват преди отварянето на цените, по тази причина стачкуват. Това е обикновено. Тази компания не облича единствено БФВ, годишно взе участие в 4-5 публични поръчки, тъй че е наясно по какъв начин се вършат. Ако не може да достави нещо, няма да взе участие. В протокола комисията към БФВ признава, че офертата дава отговор на всички механически условия, само че по-късно почва да прави едни съждения, които за мен персонално не е вярно. Комисията обаче е основана с тази цел – да реши. Когато некой не е удовлетворен, има право да апелира. Все отново е социална поръчка в последна сметка, без значение от сумата. Ще направя всичко допустимо да се реши всичко в най-бързи периоди ", добави Любо Ганев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР