Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова
Коментари Харесай

Владинова за Калейн: Тя е достигнала един предел, след който не си сигурен дали имаш сили и смелост да продължиш

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова е удовлетворена от представянето на Стилияна Николова и Ева Брезалиева на Световната купа по художествена гимнастика в София. Николова води в класирането за многобоя след осъществяванията с обръч и с топка с 66.950 точки, а Брезалиева е 11-а с 59.300 точки. Николова се класира за финалите и на двата уреда, а Брезалиева е измежду финалистките на обръч. 
 Боряна Калейн няма да взе участие на Световната купа в София Боряна Калейн няма да взе участие на Световната купа в София
" Пред родна аудитория е колкото прелестно, толкоз и мъчно да играеш. Напрежението тук е малко повече. Стилияна Николова беше на положително равнище, макар грешката на топка. Смятам, че оценките ще й стигнат за двата финала. След грешката на топка тя се събра и сподели един неповторим обръч. Това се оцени от съдиите. Мисля, че влезе мощно в надпреварата. Ева въпреки всичко няма опит колкото Стилияна. Не е играла на огромни конгреси и надпревари с огромна конкуренция. За нея това е дебют. Беше по-предпазлива след грешката на топка. По-скоро се опита да овладее обръча и спести много от огромните си детайли ", съобщи някогашната гимнастичка. 

Владинова разясни, че Боряна Калейн е изправена пред основно решение по отношение на кариерата й, което обаче би трябвало да вземе самата тя. 
 Бранимира Маркова: Не знам дали Боряна ще продължи да се състезава Бранимира Маркова: Не знам дали Боряна ще продължи да се състезава
" Боряна Калейн минава през нещо, през което минават доста от огромните спортисти. Това е един лимит, който достигаш, след който не си сигурен дали имаш сили и храброст да продължиш. Тя има потребност да се разтовари душевен. Вярвам, че ще откри сили и ще вземе най-хубавото решение за себе си. Ние я поддържаме, каквото и да реши тя, ще бъдем до нея. Всички желаеме още веднъж да я забележим на килима, само че е значимо да се усеща добре с това, което прави. Боряна Калейн е играч, на който няма по какъв начин да се слагат ултиматуми. Тя не един път е защитавала името на България, доказвала е силата си и е извеждала България до върха. Така че, сме й дали цялото време да реши какво желае да прави, с цел да може тя да е сигурна, че сама е взела това решение и то е най-хубавото за нея ", добави тя. 

Невяна Владинова показа, че се вълнува още повече за представянето на състезателките в ролята на вицепрезидент на федерацията. 

" По-натоварващо е да гледаш надпреварите начело. Когато си откъм гърба знаеш цялата атмосфера и какво се случва, изключително когато играеш, какво зависи от теб. Отпред не знаем нито по какъв начин се загряват, нито по какъв начин е минала тренировката, просто треперим дали ще го изиграят. Вълнувам се доста повече. Пожелавам на гимнастичките да се провиснал оптимално, да провиснал душите си и да изиграят това, което са изработили досега. Това 100 % не е върховата им форма, само че двете могат още по-добре. Пожелавам триумф и на ансамбъла. Надявам се да го забележим в най-хубавата светлина ", добави тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР