Вицепрезидентът Илияна Йотова завъртя звучен шамар на мнозинството в парламента.

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова завъртя звучен шамар на мнозинството в парламента.
Коментари Харесай

Илияна Йотова направи на дроб-сърма дясната ръка на Бойко: Не може да си управлява групата! За него Румен Радев е ходещ кошмар

Вицепрезидентът Илияна Йотова завъртя гласовит пестник на болшинството в Народното събрание. Поводът – мораториума върху медикаментите, за което те отхвърлиха ветото на президента Румен Радев, а след това се обърнаха на 180 градуса.

Днес мораториумът ще падна, откакто на Председателски съвет всички се подписаха под това решение.

“Цветан Цветанов би трябвало да се извини на президента. Той явно не си владее групата”, съобщи Йотова пред Би Ти Ви.

Тя разяснява по какъв начин думите на премиера Бойко Борисов са обезмислили обясненията на здравния министър Кирил Ананиев за мораториума върху медикаментите. “Министър-председателят неодобрява здравния министър, който две седмици обясняваше с причини за какво е необходим този мораториум”, изясни Йотова.

“В президентството се убедихме – няма да дочакаме правилен звук от ГЕРБ”, разяснява тя отношението на ръководещите към „ Дондуков “ 2.

“За Цветанов Радев е ходещ призрачен сън – всеки ден му демонстрира – изгубих тези избори”, добави Йотова.

Според нея стабилността, за която приказват от ГЕРБ не се основава толкоз на стопански индикатори, а на желанието на ГЕРБ да останат във властта.

Илияна Йотова отговори и на въпроси, свързани желанията на ГЕРБ да отпадне отминалостта за приватизацията и с присъединяване на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в раздържавяването на “Техноимпекс”.

„ Аз съм от хората, които приготвиха „ Бялата книга за приватизацията “, която в този момент се размахва. На същата позиция съм. Цялата пушилка се подвигна поради Корнелия Нинова. Тя трябваше да бъде отстранена като водач на опозицията “, разяснява Илияна Йотова. И попита риторично къде е този закон, който трябваше да направи проверка на прехода?

Запитана разграничена ли е Българска социалистическа партия – Йотова сподели: „ Очевидно има проблем “. Но бе безапелационна, че той няма да прерасне в разделяне в партията и промяна на водача.

loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР