Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че правителството крие нещо от договорките

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че правителството крие нещо от договорките
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова подозира, че правителството крие договорки със Зеленски

Вицепрезидентът Илияна Йотова счита, че държавното управление крие нещо от сделките с президента на Украйна Володимир Зеленски, а за отношението към сътрудника му са опит публичното внимание да бъде отклонено от това.

 Ефектът от осем часа на Зеленски в София Ефектът от осем часа на Зеленски в София

В първия си коментар пред медиите за визитата на Зеленски в София преди ден, Йотова сподели: " Огънят против президентската институция цели да отклони вниманието на обществото (...) Има предпочитание да се скрие какво е поето като ангажимент.

Тя посочи, че на срещата сред Зеленски и Радев медиите са били поканени, до момента в който на срещата на Зеленски с кабинета - не. Това обаче не дава отговор напълно на истината, доколкото и на двете срещи медиите бяха позволени първоначално за протоколни фрагменти и встъпителни думи, а по-късно бяха помолени да излязат. Такава е нормалната процедура при всички срещи в двете институции.

 Какво става след визитата на Зеленски: Коментар на Петър Карабоев Какво става след визитата на Зеленски: Коментар на Петър Карабоев

Йотова откри несъгласие в мненията на министъра на защитата Тодор Тагарев и премиера Николай Денков за това каква военно-техническа помощ е обещана на Киев. Според Йотова Тагарев е споделил, че България ще даде всичко с изключение на летателна техника, а Денков - че ще даде единствено това, което може да си разреши. Точните думи на Тагарев, предадени от Българска телеграфна агенция, са: " Попитан тормози ли ни нещо в този лист (на нужните на окрайна въоръжения показан на българската страна от президента Зеленски - бел. ред.) и можем ли да го осъществим, Тагарев сподели: " Не е въпросът нещо да ни тормози. Ние разбираме потребностите на Въоръжените сили на Украйна. Въпросът е кое е в нашите благоприятни условия. Какво бихме могли да дадем и при какви условия ". Денков по-късно пред публицисти сподели, че България ще изпрати това, което военните ни са споделили, че няма да заплаши нашата сигурност. Още през вчерашния ден пред публицисти Денков означи, че - листата на Зеленски и опциите на България, е спекулативно.

Посещението на украинския президент Володимир Зеленски в София в четвъртък се запомни с челния му конфликт с разбиранията на българския държавен глава Румен Радев за войната на Путин против Украйна. Двамата се разминаха съществено по въпроса спор ли е това или война. Също и би трябвало ли да се дава военна помощ, с цел да може след нападението на Русия в суверенната територия на Украйна на 24 февруари 2022 година украинците да освободят страната си. Брюкселското издание " Пиолитико " даже разяснява извънредно остро, че Зеленски е направил българския си сътрудник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР