Вицепрезидентът Илияна Йотова разкритикува директно служебния премиер Димитър Главчев заради

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова разкритикува директно служебния премиер Димитър Главчев заради
Коментари Харесай

Илияна Йотова след скандала с МВнР: Този служебен кабинет не издържа изпита

Вицепрезидентът Илияна Йотова разкритикува непосредствено служебния министър председател Димитър Главчев поради решението му да изиска незабавна промяна на външния министър Стефан Димитров със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов по искане на Бойко Борисов.

Йотова упрекна Главчев в липса на бистрота за внезапната смяна в решението му и загатна, че в случай че продължава да клони към партийни поръчки, може да се стигне до " непризнаване на изборните резултати ".

" За мен промяната беше огромна изненада, само че тези претекстове за министър дневно и половина не ми звучат съществено.
За страдание този длъжностен кабинет най-малко към този момент не устоя изпита. Честното отношение е да излезе министър-председателят и да отговори на всички въпроси с подробна и задълбочена конференция, с цел да не остават никакви подозрения в нас, българските жители ", сподели Йотова пред публицисти.

Тя отхвърли да разяснява дали президентът Румен Радев ще се съгласи на препоръчаното ново име за външен министър Даниел Митов.

Отказа да даде и оценка на качествата на Митов, който към този момент е бил министър на външните работи в кабинета " Борисов 2 ".

За сметка на това Йотова дефинира Стефан Димитров като " единот най-хубавите български дипломати, монго предприемчив, с доста съществени позиции ".

" Не зная какво тъкмо се е пречупило във визията на господин Главчев по този въпрос и за какво се е трансформирал за ден и половина. Оттук нататък господин Главчев е изправен пред една доста огромна отговорност, тъй като подозренията стартират. Ако се окаже, че това е кабинет не самостоятелен, а партиен, съмненията ще стават все по-големи. Дано да не стигаме до обстановка, в която за най-новата ни история след 1989 година да има непризнаване на изборни резултати ", сподели още Йотова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР