Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че ще има опит за повторно

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че ще има опит за повторно
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Кабинетът се опитва да скрие нещо от българската общественост

Вицепрезидентът Илияна Йотова предвижда, че ще има опит за наново разискване в пленарната зала на предлагането за осъществяване на референдум против еврото след вчерашния проблем в пленарната зала.

" Доколкото разбирам председателстващият съвещанието не е подложил на гласоподаване решението на комисията от предния ден, с което тя отхвърля предлагането за осъществяване на референдум. Няма да разясня за какво и по какъв начин се е случило - може да е подбудено от страст, неведение или непълен опит от страна на някои народни представители. Ако питате за моята прогноза, тя е, че ще се опитат въпросът още веднъж да влезе за гласоподаване в Народно събрание, което е и една оценка за работата на Народното събрание ", уточни Йотова.

Вицепрезидентът още съобщи, че рецензиите и огънят, които се хвърлят по президентската институция, целят да скрият от българското общество какви задължения е поело държавното управление пред украинския президент Володимир Зеленски.

Според Йотова след визитата на Володимир Зеленски има сериозен мотив за терзание и това е неяснотата, какво тъкмо е контрактувано и дадено да бъде изпратено като помощ, по време на срещата му с българското държавно управление, която беше закрита за медиите.

„ Единият приказва за това, че ще дадем всичко на Украйна, като се изключи самолетите, а другият споделя, че ние ще дадем това, което можем ", разяснява тя.

По думите ѝ по време на срещата в президентството, президентът Румен Радев за следващ път е удостоверил позицията, която неведнъж е изразявал, в това число и на Срещата на върха в Брюксел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР