Вицепрезидентът Илияна Йотова призова младите българи да гласуват на предстоящите

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова призова младите българи да гласуват на предстоящите
Коментари Харесай

Йотова към младите: Гласувайте на евроизборите, ако искате да промените Европа

Вицепрезидентът Илияна Йотова прикани младите българи да гласоподават на идните европейски избори, защото това е единственият метод да реализират мечтаната от тях смяна в Европа.
" Трябва да гласувате, да бъдете дейни жители и да казвате с гласа си какво желаете да се промени в Европа. Само този, който гласоподава уверено и знае защо дава гласа си, има право да изисква и подлага на критика ", уточни Йотова по време на дебатa на тематика " Разбират ли младите езика на Брюксел? ".
Вицепрезидентът приказва за най-актуалните проблеми на Европа като идния Brexit и възхода на популизма.
Връщайки се до лятото на 2016 година, тя посочи обстоятелството, че младите британци всеобщо са дали своят вот за оставане в Европейски Съюз на референдума за Brexit, само че за крайния резултат е натежал вота на по-възрастните евроскептични британци, тъй като те всеобщо са отишли до урните. " Ако повече младежи бяха отишли да гласоподават, през днешния ден нямаше да бъдем изправени пред Brexit ", безапелационна бе Йотова.
" Важно е в навечерието на европейските избори да забележим дали и какви заключения сме си създали след вота за Brexit. Най-голямата ни неточност ще бъде в случай че приказваме за национални проблеми, вместо за това какво желаеме да се промени в Европейски Съюз ", уточни вицепрезидентът.
Йотова със страдание означи, че не вижда нито една сериозна политическа тематика, която сега да е на дневен ред. Вместо това политическите партии залагат на партийни борби и злободневни надпревари.

По думите ѝ освен комплицираният и неразбираем " брюкселски език " е отговорен, че европейските жители не схващат какво се случва в европейските институции и по какъв начин се ръководи Европа.
Тя посочи деструктивната роля на финансовата рецесия и неналичието на съответен политически отговор от европейските водачи, довели до възхода на популизма. " Стотици хиляди хора останаха на улицата, без да имат никаква виновност за тази рецесия. За тези съвсем 10 години съвсем нищо не се направи, с цел да се решат проблемите като безработица и тежките ограничаващи ограничения ", изясни вицепрезидентът.
Според нея от това са се възползвали ксенофобски и радикални партии, които не желаят да решат проблемите на хората, а да извлекат дивиденти от страховете им.
За Йотова има доста по-важни тематики за разискване в акцията за идните евроизбори като двойните стандарти, сигурността на континента, връщането на по-социална Европа, по-силни водачи и по-активна роля на Европейски Съюз в разрешаването на международните проблеми, развиването на общи стопански планове, които да засилят конкурентноспособността на Европа, както и това да се покаже какви хора ръководят европейските институции.
Тя пожела на младежите да гласоподават интензивно и отговорно, тъй като те са тези, от които зависи бъдещето на Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР