Министърът на правосъдието на Украйна Денис Малюска заяви в интервю

...
Министърът на правосъдието на Украйна Денис Малюска заяви в интервю
Коментари Харесай

Украйна може да мобилизира около 10-20 хиляди затворници

Министърът на правораздаването на Украйна Денис Малюска съобщи в изявление за украинската работа на Би Би Си, че от 10 до 20 хиляди пандизчии могат да бъдат мобилизирани във въоръжените сили на страната.

Той сподели това малко откакто, допускащ мобилизацията на избрани категории наказани.

Кореспондентите на Би Би Си помолиха Малюска да разяснява обстоятелството, че преди този момент единствено съветските управляващи мобилизирали пандизчии на фронта.

" Щях да съм кьорав, в случай че не виждах паралела. Разбира се, че има паралел ", отговори министърът. — Няма за какво да се самозалъгвате, само че въпреки всичко приказваме за разлика в методите. За тях беше насилствена готовност, всички бяха принудени да отидат, никого не приготвиха, без подготовка това беше просто " кланница ".

Според известия в медиите мобилизацията на пандизчиите в Русия е била доброволна, само че в ранните стадии на войната те са били наемани да се бият шест месеца , след което е трябвало да бъдат помилвани и освободени. По-късно наказаните започнаха да подписват контракти с съветското министерство на защитата до края на по този начин наречената " специфична военна интервенция " и без опрощение , а единствено с условно освобождение.
 Повече от 100 души са убити в Русия от рецидивисти, върнали се от фронта в Украйна
Повече от 100 души са убити в Русия от рецидивисти, върнали се от фронта в Украйна

Участието във войната се преглежда като смекчаващо виновността събитие

" Всичко е както при военнослужещите на контракт, само че към този момент няма опрощение. Какво чака пандизчиите, които в този момент ще се бият в Украйна?

Министърът на правораздаването на Украйна допусна, че от украинските затвори могат да бъдат мобилизирани " 10 до двадесет хиляди " души и " изрично не повече ".

" Въпросът е в методите. Казвам, че числата въобще не са дефинитивни, тъй като според от всеки сюжет цифрата ще бъде друго ", сподели Малюска.

Той добави, че доста ще зависи от военномедицинските комисии.

Законът, признат от Радата, не разрешава активизирането на наказани за тежки закононарушения, като съзнателно ликвидиране, обезчестяване, полово принуждение, както и на наказани за закононарушения против националната сигурност.

Ограниченията важат и за чиновници, наказани за корупция. Въпреки това, в окончателната версия на закона, условно освобождение за работа във въоръжените сили на Украйна беше позволено за тези, които са направили несъзнателно ликвидиране (с изключение на тези, които са направили такова закононарушение в нетрезво положение или под въздействието на наркотици).

Мобилизацията на пандизчиите е допустима единствено по решение на съда и би трябвало да бъде непринудено решение на лицето със единодушието на командира на войсковата част. Затворникът би трябвало да е кадърен за работа във въоръжените сили на Украйна съгласно здравословното и психическото си положение. До приключването на присъдата му не би трябвало да остават повече от три години.

Бившите пандизчии ще служат в специфични елементи, за тях би трябвало да дават отговор командирите на войсковата част, в която са изпратени.
 Закриват затвори в Русия - пандизчиите са на фронта
Закриват затвори в Русия - пандизчиите са на фронта

По места не са удовлетворени от тези намерения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР