Вицепрезидентът Илияна Йотова подари книги на български класици на студентите

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова подари книги на български класици на студентите
Коментари Харесай

Книги на български класици подари Йотова на лектората по български език в Загребския университет

Вицепрезидентът Илияна Йотова подари книги на български класици на студентите от лектората по български език в Загребския университет. В лектората, чийто началник е Евелина Грозданова, се образоват 20 студенти.

 

Вицепрезидентът Йотова ги поздрави за избора да учат български език, да опознават българската литература и българската просвета. Тя посочи засиления интерес на европейско равнище към проучването на български език и още веднъж акцентира, че са нужни старания от страна на българската страна за възобновяване на към този момент закритите български лекторати в международни университети и откриването на нови.

 

На срещата със студентите бяха разисквани благоприятни условия за увеличението на броя на студентите за интернационалните летни курсове в София и Велико Търново.

 

Студентите споделиха, че българският език е сложен, само че са привлечени от него поради богатата българска просвета.

 

На срещата в Загребския университет Илияна Йотова показа и подготвяния по нейна самодейност Международен конгрес за кирилицата, който на 7 ноември ще събере интернационалните учени слависти и българските им сътрудници.

 

В рамките на визитата си в Загреб вицепрезидентът посети Хърватската академия на науките и изкуствата. Ръководството на академията благодари за помощта, оказана от българската страна след земетресението през 2020 година

 

По-рано Илияна Йотова сервира венец пред паметника на Иван Вазов в парка Бундек. Около паметника са засадени подарени от България 30 рози – алегоричен жест във връзка 30-годишнината от установяването на дипломатическите връзки сред България и Хърватия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР