Вицепрезидентът Илияна Йотова почете в местността Петрова нива заедно със

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова почете в местността Петрова нива заедно със
Коментари Харесай

Йотова за историческото ни минало: Всеки неверен факт е престъпление към следващите поколения

Вицепрезидентът Илияна Йотова уважи в местността Петрова равнища дружно със стотици хора от цяла България 119-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. „ От недрата на Странджа планина и през днешния ден чуваме зова за независимост и обединяване на нашите братя към освободените отвъд Рила и Родопите. По тесните планински пътища още чуваме тъжните тракийски песни на нашите майки, взели най-скъпото, само децата си, с цел да потърсят избавление в Родината “, съобщи в словото си Илияна Йотова, съобщи.
 
„ Илинденци и преображенци се изправиха против кроежите на Великите сили и поробителя, не пожалиха нищо в устрема към независимост и самостоятелност “, посочи вицепрезидентът.
 
Илияна Йотова се разгласи против опитите за деформиране на българската история. „ Всеки погрешен факт е закононарушение към идващите генерации и подигравка с паметта на героите, които няма да позволим да бъдат разделяни. Героите принадлежат на българския народ, за който дадоха най-свидното – живота си “, акцентира вицепрезидентът.
 
Йотова е уверена, че България не заслужава политици, които не знаят дългата и славна българска история. „ Такива политици елементарно предават националните ползи “, уточни тя.
 
Вицепрезидентът благодари на Съюза на тракийските сдружения в България и ръководителя му Красимир Премянов за дейната активност. От своя страна Премянов посочи неизменимата поддръжка на президентската институция за тракийската идея. „ Няма да спрем да настояваме за правдивост за тракийските бежанци – това е правдивост освен за техните фамилии, а правдивост в името на историята “, означи Илияна Йотова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР