Вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на община Перник Станислав Владимиров и

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на община Перник Станислав Владимиров и
Коментари Харесай

В Перник откриха изложбата „Тя: с душата на дете и все по-цветно и усмихнато сърце“ на Фанка Борисова

Вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на община Перник Станислав Владимиров и регионалният шеф Людмил Веселинов откриха изложбата „ Тя: с душата на дете и все по-цветно и усмихнато сърце “ на Фанка Борисова.

Изложбата бе подредена в изложба „ При кмета “ по случай Международния ден на хората с увреждания. Тя гостува в Перник е по покана на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания.

„ Фанка Борисова е на 42 години. Живее в дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост в град Баня. От раждането си живее по домове, в никакъв случай не е имала свое семейство. Рисува, с цел да избяга от неприятните мисли, само че не с четки и бои като всички художници, а с каквото откри “, сподели водещият на събитието Валентина Методиева.

„ Тази вечер сме очевидци на това, че в един човек са събрани толкоз доста гений и огромно човешко сърце. Те принадлежат на Фанка “, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя добави, че нейното творчество, цялата приказност от цветове и облици ни кара да излезем от проблемите, които ни заливат от всякъде. „ Нека до момента в който преглеждаме прелестните творби на надарената Фанка Борисова да излезем проблемите на всекидневието си, да забравим езика на омразата, който ни разделя и да проумеем философията и мъдростта й “, прикани вицепрезидентът.

Талантливата Фанка Борисова показа, че съвсем всеки ден рисува. „ Водят ме спокойствието и насладата. Това е моят живот. Аз рисуването доста си го обичам “, сподели още тя. „ Мечтаех да се осъществявам с рисуването и с това да преуспея, с цел да мога да оказвам помощ на домовете, в които съм била. Аз там пораснах и видях всичко. Донякъде знам какво е да нямаш. Направо си знам какво е да нямаш, видях какво е неналичието ”, показа Фанка. Тя подари своя картина на вицепрезидентът, а многочислените посетители на изложбата купиха всички творби на Фанка. Те обаче ще могат да бъдат видени от перничани в галерията до 23.12.2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР