Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази опасение, че падането на правителството на

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази опасение, че падането на правителството на
Коментари Харесай

Йотова: Падането на правителството в Нидерландия може да отложи членството ни в Шенген

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази безпокойство, че рухването на държавното управление на Нидерландия - новина от късните часове през вчерашния ден, може да отсрочи, поради вътрешнополитическите несъгласия там, решението на страната да даде зелена светлина за участието на България в Шенген. 

 

Вицепрезидентът предвижда пред публицисти още, че определянето на бъдещия шеф на Българската национална банка ще бъде още една „ ябълка на раздора “ в ръководещата коалиция. Според Йотова този избор е доста значим, тъй като България би трябвало дефинитивно да приключи своето пълноправно участие в Европейски Съюз с приемането ни в еврозоната и шенгенското пространство.

 

Йотова разяснява и проблема с референдума, обвързван с въвеждането на еврото. Според нея тълкуванието на конституционалистите е, че през вчерашния ден в Народното събрание не е гласувано против провеждането на референдума, тъй като председателстващият съвещанието не е подложил на гласоподаване решението на комисията от предния ден, с което тя отхвърля предлагането за референдум, импортиран от една от парламентарните групи. „ Няма да разясня за какво и по какъв начин се е получило, може да е подбудено от страст, от неведение или незадоволително опит при някои народни представители “, сподели вицепрезидентът и добави, че най-вероятно ще има опит точката още веднъж да влезе в пленарната зала. Тя акцентира, че това е една оценка за работата на Народното събрание.

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше посетител на Празника на баницата във великотърновското село Балван.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР