Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надежда страната ни да има стабилно

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надежда страната ни да има стабилно
Коментари Харесай

Илияна Йотова се надява да бъде сформирано стабилно правителство

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази вяра страната ни да има устойчиво държавно управление. Според нея процесът по образуването му зависи напълно от политическите партии и от това, към какво ще се обединят.

Илияна Йотова чака от 45-ото Народно заседание да върне престижа на българския парламент. Желанието на президентството е да има устойчиво Народно заседание:

„ Да има парламент, който създава политики, нужни за България. Да се върне престижа на българското Народно заседание, което беше изгубено през последните години, а това е значимо, тъй като България е парламентарна република ".

Йотова призна, че процесът по сформиране на ново държавно управление евентуално ще е сложен, само че всичко зависи от политическите партии и от това към какво ще се обединят.

„ Ако се обединят единствено от политически сметки за оцеляване, явно е, че по-добрия вид ще бъдат нови избори. Ако фактически намерят силите да изпълнят избрани цели, от които всички ние се нуждаем сега, с цел да я има стабилната страна, за която приказвам, тогава дано да сформират устойчиво държавно управление. Всичко е в техни ръце ", сподели тя.

Готово ли е президентството с вид да сформира длъжностен кабинет, в случай че 45-тото Народно заседание не излъчи постоянно държавно управление?

„ Очевидно, като всяка една сериозна институция, ние сме подготвени за всеки един вид. Не можем да си позволим да оставим страната, която се намира в толкоз тежка рецесия, в един вакуум, било то политически, институционален и във всяко едно друго отношение ", сподели Йотова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР