Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на церемонията за откриването на

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на церемонията за откриването на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът поздрави студентите и преподавателите в МУ – София за новата учебна година

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше посетител на церемонията за откриването на новата академична година в Медицински университет – София. Йотова дефинира университета като емблема на професионализъм, високо равнище на обучение, доста благоприятни условия, оповестиха от прессекретариата на президента.

„ Медицински университет – София е мечтан освен от българските студенти, само че и от нашите сънародници в чужбина, от непознати жители. Тук се образоват близо 4 хиляди задгранични студенти, над 2 хиляди от които са от страни от Европейския съюз. Граждани на 68 страни ще получат своето здравно обучение в университета “, уточни в приветствието си вицепрезидентът.

„ Реформа е думата, която постоянно съпътства българското опазване на здравето. И все нещо не ѝ доближава на тази промяна, с цел да бъде приключена. Институциите сме в дълг пред хората, отдадени на най-благородната специалност – грижата за нашето здраве. Бързо забравяме аплодисментите за всички вас, когато сме в сложни моменти като рецесията с Ковид-19 “, обърна се Йотова към преподавателите и им благодари за напъните и професионализма.

Вицепрезидентът поздрави студентите за избора да се посветят на призванието да бъдат лекари.

„ Не забравяйте от кое място сте тръгнали, къде получихте първите познания. Останете в България, ние имаме потребност от вас “, обърна се Илияна Йотова към тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР