Вицепремиерът Валери Симеонов отново взе на прицел дискотеките на Южния

...
Вицепремиерът Валери Симеонов отново взе на прицел дискотеките на Южния
Коментари Харесай

Валери Симеонов поиска събарянето на най-големите клубове в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов още веднъж взе на прицел нощните заведения на Южния плаж в Слънчев бряг и се закани те са бъдат съборени. През уикенда той стартира нова акция „ Шум” в курорта.

В същото време притежатели на заведенията се оплакаха, че от предходната година са подложени на непрекъснати инспекции, които не откриват никакви нарушавания.
Валери Симеонов откри сезона на Слънчев бряг с инспекция (ВИДЕО) В обществените мрежи се появиха видеоклипове от акцията
На Южния плаж в курорта са ситуирани петте най-популярни нощни заведения. Повечето към момента са в ремонт, тъй като поставят шумоизолация.

От предишното лято те са постоянно глобявани от вицепремиера поради концертите навън, които провеждат. Сега Симеонов изиска напълно да бъдат отстранени.

Според него и петте заведения са противозаконни, тъй като са без утвърден план и позволение за градеж, както и не покриват ограниченията за сигурност.

„ Градът на прегрешението, безусловно противозаконни, тъй като са солидни градежи. Там има противозаконни паркинги, там има противозаконни навеси, там просто е… Решил Маджо, решил Брендо ли, какви са някакви такива, и си създали каквото си искат”, разяснява Симеонов.

След като установил нарушаванията, вицепремиерът подал сигнал до районното министерство.

Според тях става въпрос за преместваеми обекти, които са от компетенциите на локалните управляващи.

В същото време притежателите и шефове на заведения недоволстват.

„ Ние сме подложени на непрекъснати инспекции от всички институции свързани с активността ни и всички тези процеси потвърждават, че няма нарушения”, безапелационен е Иван Дончев, ръководещ съучастник на „ Какао бийч”.

От управата на заведенията разясниха, че в случай че някой твърди, че има нарушавания, би трябвало да го потвърди с документи.

Дискотеките откриват сезона в петък и са планували огромни концерти. На празненството е заречен да участва и вицепремиерът Валери Симеонов… въоръжен с шумомер в ръка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР