Вицепремиерът Валери Симеонов определи проектозакона за горивата, който налага високи

...
Вицепремиерът Валери Симеонов определи проектозакона за горивата, който налага високи
Коментари Харесай

Според Валери Симеонов проектът за горивата е направен в услуга основно на "Лукойл"

Вицепремиерът Валери Симеонов дефинира проектозакона за горивата, който постанова високи финансови условия и към дребните търговци, като непоносим лобистки закон. В ефира на Българска национална телевизия той изясни, че планът е, ориентиран към обслужването на няколко огромни компании и уточни съответно " Лукойл ". Посочи, че въпросните компании са " обсебили " 80% от пазара.

Отрече планът да е на " Обединени патриоти ", изясни, че е на " неговия другар ".Емил Димитров.

В понеделник Симеонов е разговарял няколко часа с протестиращите дребни търговци на горива. Не изясни какво тъкмо са разискали на срещата, само че акцентира, че бил склонен с протестиращите още преди диалозите.

Призна, че има сив бранш на пазара на горива, само че той не е в посочените размери от 1 милиарда лева Подменя се мотивацията за този закон, не става въпрос за битка със сивия бранш, а за обезпечаване на безпроблемен пазар на няколко компании – главно " Лукойл " на Валентин Златев, разяснява Симеонов.

Посочи, че за последните 10 година " Лукойл България " е на загуба и не е платила нито един лев налози при доходи от 5 милиарда лева За съпоставяне уточни, че фирмата-майка в Русия е на годишна облага от към 120 милиарда лева Според него става въпрос за източване на облаги, а на пристанището " Росенец " на " Лукойл " не се знаело какво става.

Малките дистрибутори ще бъдат унищожени, а огромните ще монополизират пазара. Има редица нарушавания на европейски наставления, заключи той мнението си по плана.

Не тр да се разрешава монополизация на който и да е отрасъл, а има непрестанно такива опити от огромните играчи, заключи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР