Вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от

...
Вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от
Коментари Харесай

Разпитали и Томислав Дончев за НДК

Вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител... към профила е бил разпитан през вчерашния ден от прокуратурата по следствието за нецелево разходване на средства за европредседателството от някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош.

Това съобщи пред публицисти в Съдебната палата Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор. Дончев е бил принципал на НДК в предишното държавно управление на ГЕРБ. Тя добави, че разпитите по случая не престават. Бившите принципали на НДК - министър Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила и Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на... към профила, също ще бъдат извикани за пояснения. По думите й, в случай че прокурорите преценяват, че е належащо, ще извикат на разпит и още членове на Министерски съвет. Арнаудова е безапелационна, че в случай че се съберат доказателства за виновност и на други лица, прокурорите от отдел "Антикорупция " ще издигнат още обвинявания.

Румяна Арнаудова посочи, че двете обвинявания на Мирослав Боршош за занемареност и нецелево консумиране на средства са "начални и работни ". Причината е, че продължава анализът на 4000 контракта, които той е сключил, до момента в който е ръководел НДК. "Предстои, евентуално, покачване на обвинявания и за други сходни закононарушения ", сподели още Арнаудова. Тя изясни, че парите, които са изразходвани не за председателството са към 1 700 000 лева, само че по думите й е допустимо тази сума да се усили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР