Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Министър Сандов обсъди ролята на България в европейската климатична дипломация с директора на програма „European Power“

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов през днешния ден организира среща със Сузи Денисън – шеф на стратегия „ European Power “ към Европейския съвет за външна политика (ЕСВП).

Обсъдена беше ролята на България в европейската климатична дипломация и аспектите на прехода към енергийна и ресурсна самостоятелност в подтекста на войната в Украйна.

„ Войната в Украйна и рисковете, свързани с доставките на фосилни горива от Русия, ни слагат в обстановка на остра нужда да ускорим енергийния преход към нисковъглеродна стопанска система, към бързо и по-широко нахлуване на възобновими енергийни източници и най-много към по-висока ресурсна и енергийна успеваемост. Начинът, по който през днешния ден използваме ресурсите, е въпрос на национална и европейска сигурност. Декарбонизацията към този момент не е тематика само от региона на климатичните промени, само че и на мира в Европа. България има капацитет и би трябвало да развива енергетика, основана на възобновими източници. Вятърните мощности в Черно море се обрисуват като значим аспект на тази самостоятелност. “ – по този начин министър Борислав Сандов обобщава акцентите от срещата.

От страна на ЕСВП беше показана работата по „ Атлас на силите “ (The Power Atlas) – инструмент за ориентировка в световните действителности във връзка с климата. Публикацията наблюдава по какъв метод климатичните промени и преходът към чиста сила трансформират силовите динамичности в света.

Интерактивните карти с настояща статистическа информация от „ Атлас на силите “ са налични онлайн на страницата на.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР