Вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония Боян Маричич заяви

...
Вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония Боян Маричич заяви
Коментари Харесай

Вицепремиерът Маричич: РСМ се нуждае от подкрепа за евроинтеграцията

Вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония Боян Маричич съобщи пред телевизия 24, че би трябвало да се вземат поради препоръките на посланиците в страната, само че и че посланиците би трябвало да се преценяват с събитията и вижданията на Скопие.

„ Трябва да свикнем с обстоятелството, че по време на процеса на европейска интеграция всяка страна може да излезе със лични забележки. Досега сме създали всичко допустимо, което не е обвързвано с конституционните промени “, съобщи Маричич.

Македонският вицепремиер акцентира, че РСМ се намира на стадий, на който се нуждае от поддръжка за европейската интеграция.

Много е значимо да получим поддръжка. Ние сме наясно с минусите, които съм уверен, че ще преодолеем, в действителност идващият интервал ще се концентрира върху превъзмогването на провокациите по време на преговорния развой “.

„ Трябва да се вземе поради ролята на всеки и присъединяване на всеки в проблемите “, уточни Маричич.

„ Колкото и да ни се желае, не можем да се върнем по пътя на европейската интеграция, въпросите би трябвало да бъдат решени, а тези, които не бяха решени през тези два мандата, не бяха решени най-много заради справедливи аргументи “, добави вицепремиерът по европейските въпроси.

Маричич добави още, че с решаването на някои доста огромни въпроси като казуса с Гърция, присъединението към НАТО и пътя към Европейски Съюз може да се означи, че Северна Македония е по-демократична страна от всяка друга в района. Освен това вицепремиерът даде обещание за бъдещия мандат да се бори с проведената престъпност и корупцията, да извършва политиките в точния момент и да укрепва институциите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР