Вицепремиерът Иван Демерджиев, здравният министър Асен Меджидиев и посланикът ни

...
Вицепремиерът Иван Демерджиев, здравният министър Асен Меджидиев и посланикът ни
Коментари Харесай

Българската делегация поднесе венци и цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие

Вицепремиерът Иван Демерджиев, здравният министър Асен Меджидиев и посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов сервираха венци и цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие във връзка 151-ата годишнина от рождението на революционера.

" Не мисля, че чак такива ограничения за сигурност са нужни и отношението сред нашите два народа не допускат такива драконовски ограничения, на които сме очевидци ", сподели вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Република България Иван Демерджиев, откакто с българската делегация постави венец на гроба на Гоце Делчев в църквата " Св. Спас " в Скопие.

Заради проблем със системата за обработка на документи на граничните пунктове сред България и Република Северна Македония доста български жители останаха блокирани с часове. Иван Демерджиев дефинира случилото се като недопустимо.

" Взаимното почитание, което ние заявяваме към народа на Северна Македония, и уверенията, които получихме, че това ще се случи, допуска тъкмо това - да се даде опция на всички да дойдат и да почетат паметта на Гоце Делчев ", сподели Демерджиев.

Същевременно от партия " Възраждане " оповестиха за проблем с български жители на един от граничните пунктове, като от групировката настояват, че измежду пострадалите е и депутатът в 47-ия и 48-ия парламент Ангел Георгиев. Той е снимал с телефона си клип, в който се разказва казуса и обстановката на границата.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР