Вицепремиерът и вътрешен министър в служебното правителство Бойко Рашков е

...
Вицепремиерът и вътрешен министър в служебното правителство Бойко Рашков е
Коментари Харесай

Бойко Рашков: На всички е известно, че на предходните избори е констатирано купуване на гласове

Вицепремиерът и вътрешен министър в служебното държавно управление Бойко Рашков е безапелационен, че в Министерство на вътрешните работи не е осъществена спряганата от мнозина "чистка ". Рашков показа това на брифинг за свършената от кабинета работа за последния месец.

"За разлика от Цветан Цветанов, когато всички регионални шефове бяха освободени до един и след това той върна който си желае, в това число мой зам.-министър сега, е от тях, разчистване в този момент не е осъществявано ", изясни Рашков.

"Броят се на пръстите на едната ръка тези, които са освободени - единият от тях е основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Онова, което се случи предходната година под колоните на Министерски съвет, не можеше да има други последствия с изключение на неговото освобождение. Всички останали управителни лица са непокътнати, с изключение на тези, които не са поискали да изоставен. Други са преназначени и са на работа със същата служба и същата заплата ", показа вътрешният министър.

By Clever Advertising
"Надеждата е почтени избори за всички български жители - всички знаем, че една от дилемите на служебното държавно управление е тази - всеки глас на български жител да бъде регистриран по този начин, както е подаден, а не както някой желае да го манипулира и да изкриви картината на политическата конюнктура в нашата страна. На всички е известно, че на предходните избори, а и преди този момент, е установено пазаруване на избор - по тази причина уродливо събитие в нашия обществено-политически живот Министерство на вътрешните работи няма виновност ", съобщи Рашков. Ако има случаи, в които е опитвано да се спомага на това - аз бих ги нарекъл инцидентни и ние ще вземем ограничения. Една част от измененията в службите са и по тези аргументи, добави министърът.

"Антикорупционният фонд изготви един доста забавен разбор, в който уточни ясно и тъкмо, с числа, къде е следен подобен избор и преди всичко се сочи Бургас, следван от Кърджали, Благоевград Стара Загора и други ", изясни Рашков.

"Преди изборите на 4 април в Министерство на вътрешните работи са осъществени няколко следствия за покупко-продажба на гласове, като забележете, не са разкрити закононарушения от ръководещата партия, имаме каузи за покупко-продажба на гласове от други партии. И нещо любопитно - в една работа от Министерство на вътрешните работи, в която правим деликатна инспекция, открити са лозунги от Политическа партия ГЕРБ и на професионална лексика се откри, че на техните компютри нямат думите ГЕРБ, Движение за права и свободи и буквите Б.Б. Аз персонално се колебая дали сходна работа в Министерство на вътрешните работи би работила правилно, по закон против политически закононарушения, свързани с жителите ", сподели още Рашков.

"Една от предпочитаните задания в Министерство на вътрешните работи е предприемане на всички организационни ограничения, които да подсигуряват провеждането на почтени избори на 11 юли. Аз като вицепремиер съм избран за притежател на отговорността по тази линия, основали сме щаб, който се управлява от основния секретар на Министерство на вътрешните работи и в страната са основани сходни структури и те ще си взаимодействат. Ще осигурим защитата на машините и бюлетините, възнамерява се и численият състав на охранителните служби ", съобщи още вътрешният министър.

"Към 11 юни са получени общо 9 сигнала, свързани с изборни закононарушения, няма формирани досъдебни каузи по тази линия ", посочи Рашков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР