Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева призова националните парламенти на

...
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева призова националните парламенти на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева призова националните парламенти на страните от ЕС да подкрепят страните от Западните Балкани

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева прикани националните парламенти на страните-членки на Европейски Съюз да поддържат страните от Западните Балкани в европейската им интеграция. Това съобщи тя на заключителната Конференция на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз в София:

" На 26 юни следва съвет по общи въпроси, който ще прегледа и отчета по разширение и се надявам, тъй като 2016-а година си спомняте, че нямаше изводи, Българското председателство поставя всички старания тази година да има изводи, които да дадат и да вземат решения за започване на договаряния с нашите другари от Скопие, след решаването за името, както и положителен звук и рекомендация за нашите другари в Тирана ".   

От София външният министър на Македония Никола Димитров, ден след подписването на съглашението за името Северна Македония, още веднъж подсети, че Скопие чака покана за участие в Европейски Съюз и НАТО:
" Чакаме пред вратата на Европейски Съюз и НАТО прекалено много години. За нас е значимо да знаем, че един път намерили ключа, няма да има друга врата, която да бъде затръшната в лицето ни ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР