Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие
Коментари Харесай

Мария Габриел: Трафикът на хора генерира повече приходи от търговията с наркотици и оръжие

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе присъединяване в събитие във връзка 18 октомври – Европейския ден за битка с трафика на хора. Събитието е част от продължението на акцията " Виждаш ли ме? “ и слага началото на нова поредност от прожекции и осведомителни сесии за възпитаници и младежи с фокус върху групите, които са най-уязвими към рисковете от замесване в трафик на хора и употреба, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Организатори са Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ), на която вицепремиерът Мария Габриел е ръководител, фондация " Кампания А21 “ – България и задачата на Международната организация по миграция (МОМ) в България.

" Трафикът на хора е тежко закононарушение срещу личността, персоналната независимост и достолепието на индивида. Той продължава да генерира повече доходи от търговията с опиати и оръжие ", съобщи преди прожекцията Мария Габриел.

" Никой не е предпазен. Искам да ви прикани да бъдете бдителни, да си задавате въпроси. Всеки може да си даде късмет като е сериозен, като не има вяра на част от хубавите истории, които продават фантазии и разрушават животи, а може да помогне и на хора, които са към него “, уточни вицепремиерът.

Мария Габриел благодари на шефовете на учебни заведения и учителите, които са чувствителни по тематиката и желаят младежите да бъдат осведомени.

На събитието бяха презентирани късометражните филми " На брега на морето “ и " Град на призраци “, със сценарист и режисьор Крисчън Елиът, след което последва и полемика с учители и възпитаници от столични учебни заведения за рисковете пред младежите от превръщането им в жертва на трафик на хора.

" Бъдете посланици на битката с трафика на хора, тъй като това е една от най-благородните професии-посланик, а когато идеята е толкоз благородна като битката с трафика на хора, имам вяра че си заслужава “, бе посланието на Мария Габриел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР