Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще ръководи

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще ръководи
Коментари Харесай

Габриел ще ръководи делегацията на Втората сесия на Стратегическия диалог между България и САЩ

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще управлява българската държавна делегация на втората сесия на Стратегическия разговор сред Република България и Съединени американски щати, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

 

Сесията ще се състои на 25 септември т.г. във Вашингтон. В българската делегация са включени министърът на правораздаването Атанас Славов, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, както и заместник-министрите на нововъведенията и растежа, на защитата и на вътрешните работи - доктор Георги Ангелов, Атанас Запрянов и Ивелина Дундакова.    

       

В рамките на разговора се планува да бъдат дискутирани сферите: общи подходи към районни и световни проблеми, задълбочаване на съдействието в региона на защитата и сигурността, разширение на съдействието в стопанската система и енергетиката, отбрана на демокрацията и господство на закона, разширение на двустранните връзки.

 

В края на сесията вицепремиерът Габриел ще подпише Меморандум за съгласие сред България и Съединени американски щати за противопоставяне на задграничното манипулиране на информация.  

 

Мария Габриел ще има и среща с представители на българската общественост във Вашингтон. 

 

Стратегическият разговор на високо ниво сред България и Съединени американски щати е конгрес за съвещания и съдействие по световни, районни и двустранни въпроси от съвместен интерес. Началото му е сложено на 8 януари 2020 година сред държавните управления на България и на Съединени американски щати.

 

В телефонен разговор в началото на август вицепремиерът Мария Габриел благодари на държавния секретар Антъни Блинкен за определянето на дата за провеждането на втората сесия на Стратегическия разговор България-САЩ. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР