Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира, че

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира, че
Коментари Харесай

Габриел: Самите ние още не сме обсъдили коалиционното споразумение

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разяснява, че съдружното съглашение към ПП-ДБ към момента не е обсъждано в партия ГЕРБ и напомни позицията си , че няма да подпише оферти от страна на обединяването меморандум .

" Няма по какъв начин да сме говорили за сключване на документ, който още ние самите не сме разискали и не сме дали на своите сътрудници. Имаме доста ясна позиция и аз към този момент я споделих – че няма да подпиша така наречен меморандум на ПП-ДБ. Ще работим да има механизъм, в който да е споделена отговорността, който в действителност да носи бистрота, да дефинира ясно целите на страната, само че и да дефинира отговорностите за това, че ние желаеме да осигурим на тази страна и бистрота, битка с корупцията, и самостоятелност на правосъдната система и това да става с доста явен механизъм за взимане на решения ", съобщи Габриел.

Вицепремиерът бе безапелационна, че ползите да България за нея са преди всичко и напомни, че страната ни е благонадежден сътрудник на Европейски Съюз и НАТО и правилата на бистрота и отговорност са водещи.

Габриел акцентира, че не трябва да се настъпват границата на Конституцията, на демокрацията, на върховенството на закона и положителните европейски практики.
" Вярвам в разговора. Вярвам в това, че осъзнаваме каква отговорност носим. Вярвам в това, че страната има потребност от непоклатимост. Вярвам в това, че България свърши доста и добра работа за последните 8 месеца и е отговорност на всеки един – и на министрите, и на министър-председателя Денков, и на парламентарните групи, това да продължи ", добави Габриел.

Вицепремиерът добави, че своите оценки за министрите от кабинета първо ще показа на Николай Денков, а след двамата ще ги споделят пред политическите водачи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР