Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и ректорът на

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и ректорът на
Коментари Харесай

Марияна Николова и НСА заедно развиват спортния туризъм

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и ректорът на Националната спортна академия " Васил Левски " проф. Николай Изов подписаха контракт за съдействие.

По думи на вицепремиера спортът и туризмът вървят ръка за ръка. Тя уточни, че пандемията е потвърдила какъв брой е значимо здравето и точно спортът подкрепя неговото опазване. Спортът по нейни думи способства и за привличане на повече гости, изключително в зимните ни курорти.

Според контракта двете страни ще вземат участие взаимно в научни проучвания, просветителни и други планове в границите на национални и интернационалните стратегии в региона на спортния туризъм. Те ще си взаимодействат и при създаването на законово-нормативната уредба за по-достъпна среда на спортно-туристически услуги за хора с увреждания и специфични потребности.

Министерството на туризма и НСА ще работят за синхронизиране на спортния туризъм с европейските стандарти за водните и планинските спортове. Те ще си сътрудничат при присъединяване в експертни комисии за категоризации, оценяване и узаконяване на обекти и планински водачи в спортния туризъм, както и при подготовката и на други спортни експерти в региона на спортно-туристическата промишленост.

Николова посочи смисъла от по-добро позициониране на спортно-туристически действия и услуги, защото през последните години те добиват огромна известност.

От своя страна проф. Изов уточни, че съглашението регламентира положителните практики и начинания, които Министерството на туризма и НСА могат взаимно да осъществят и посочи, че академията има сериозен принос в подготовката на фрагменти за туристическия бранш. Той уточни, че в образователното заведения се образоват студенти за спортна анимация, както и по стратегии, свързани със ски учителите и планинските водачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР